05 June 2016

Petua merawat rambut gugur.

Petua merawat rambut gugur. | Orang selalu cakap rambut adalah mahkota setiap wanita kan, tak kira yang free hair atau bertudung. Kadang kadang pening jugakkan kalau setiap kali kita sikat rambut, mesti banyak je rambut tertinggal kat sikat. Wah, kalau lama lama boleh botak dibuatnya. Huhu. Eee... Takut dengar kan. So, macam mana nak merawat rambut gugur ni? 

Petua merawat rambut gugur.

Tapi, takpe jangan risau. Pada yang mengalami masalah macam ni korang boleh cuba petua ni.

Petua merawat rambut gugur.
Petua merawat rambut gugur. Sumber Google.

Ambil daun bunga raya yang berwarna hijau, bersihkan kemudian ramas dalam segayung air. Biar keluar lendir lendir dari daun tu, lepas tu sapukan rambut dengan air tadi rata rata sampai menyerap ke dasar kulit kepala. Biarkan selama 5 minit, kemudian bilas bersih.

Bagi cikla, walauapapun petua lakukan dengan konsisten. Barulah hasilnya nanti memuaskan hati. Selamat mencuba... ❤❤

Sumber : Ruangan Petua.

4 comments:

  1. Siqah ada masalah rambut gugur. Tak pakai petua sebab malas. Hihi. Sekarang siqah syampu rambut hari2 dan dah berkurang rambut gugur. Hope berterusan. Dah makin nipis rambut siqah. Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org ckp kalau syampu hari hari pun rambut boleh gugur jugak.. entahlah..huhu

      Delete
  2. susah betul nak cari syampu yang sesuai untuk masalah ni.. nak guna petua ni, tapi tak de pokok bunga raya pulak

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.