Kisah hari ke-16 puasa : Kuih tako.

By Cikla Shahril - June 21, 2016

KISAH HARI KE-16 PUASA : KUIH TAKO. Korang suka makan kuih tako tak? Ada yang panggil kuih pelita. Puasa kali ni memang hari hari hubby cikla beli kuih ni. Tak pernah miss. Boleh dikatakan kuih ni dah jadi kuih kegemaran dan mesti ada masa berbuka. Gambar kat bawah tu cikla ambil dari Google. Lupa pulak nak snap gambar tadi. Huhu.

Kisah hari ke-16 puasa : Kuih tako.

Kisah hari ke-16 puasa : Kuih tako.
Kisah hari ke-16 puasa : Kuih tako.  Image credited to google.

Kuih ni biasanya dimasak dalam daun pandan atau daun pisang yang dibentuk empat segi. Tapi, lain orang lain pembuatannya. Ada sekali tu cikla pernah nampak orang jual kuih ni dalam bekas plastik yang bulat bulat tu. Cikla beli pun, kadang-kadang ok kuihnya. Kadang-kadang macam terlebih lembik pulak. Orang cakap tak payah pakai sudu. Terus slurrrrppppp je....

  • Share:

You Might Also Like

3 Orang yang komen.

  1. ade lg 1 jenis kuih, mcm kuih pelita tapi tak tau apa nama dia..dia macam jelly and ade something crunchy dlm dia myb kelapa or nata..still mencari apa nama kuih tu..

    ReplyDelete
  2. sedap! belum pernah try buat sendiri lagi :)

    ReplyDelete
  3. SUKA SANGAT! tapi setengah org buat tak sedap :( Tapi kalau yang sedap tak pandang makanan lain dah :P

    ReplyDelete