Kisah puasa hari ke 3 : Letih sikit!

By Cikla Shahril - June 08, 2016

KISAH PUASA HARI KE-3 : LETIH SIKIT! Wah, dah 3 hari dah kan kita berpuasa. Rasa macam cepat pulak kan. Cikla ingat lagi kalau dulu, time cikla puasa zaman sekolah sekolah, nak tunggu berbuka tu punyalah lama. Sampai bergolek golek kat lantai simen. Teruk betul kan?  Hihi.. Tapi bila tiba time buka puasa, minum je. Makannya sikit je. Tadi tengok macam dah 'kelaparan' sangat... Huhu.


Kisah puasa hari ke 3 : Letih sikit!

Kisah puasa hari ke 3 : Letih sikit!
Kisah puasa hari ke 3 : Letih sikit! Image credited to google.

Hari ni, alhamdullilah cikla berjaya "complete"kan puasa untuk hari ke-3. Syukurlah Allah permudahkan. Walaupun nak masuk belah petang tu, cikla rasa macam baby kurang aktif. Cikla usap perut dan cakap dengan baby.. " baby sabar ye sayang. Ibu nak puasa ni. Nanti ibu bagi upah. Ok... "

Pang tadi sebelum berbuka, sempat jugak 'larik' ke bazaar Ramadan. Takde beli apa sangat, just air, bubur dengan char kueh teow. Itupun suami cikla yang beli. Kalau pergi bazaar, memang rambang mata lebih-lebih lagi bila tengok air yang dijual bermacam warna dan rasa. Pening kejap nak beli air apa. Hehe. Malas nak beli banyak banyak... 

Nanti sudahnya ke tong sampah jugak. Kan dah membazir namanya kan.

  • Share:

You Might Also Like

1 Orang yang komen.