08 June 2016

Kisah puasa hari ke 3 : Letih sikit!

Kisah puasa hari ke 3 : Letih sikit! | Assalamualaikum wbt. Wah... Dah 3 hari dah kan kita berpuasa. Rasa macam cepat pulak kan. Cikla ingat lagi kalau dulu, time cikla puasa zaman sekolah sekolah, nak tunggu berbuka tu punyalah lama. Sampai bergolek golek kat lantai simen. Teruk betul kan?  Hihi.. Tapi bila tiba time buka puasa, minum je. Makannya sikit je. Tadi tengok macam dah 'kelaparan' sangat... Huhu...

Kisah puasa hari ke 3 : Letih sikit!

Kisah puasa hari ke 3 : Letih sikit!
Kisah puasa hari ke 3 : Letih sikit! Image credited to google.

Hari ni, alhamdullilah cikla berjaya "complete"kan puasa untuk hari ke-3. Syukurlah Allah permudahkan. Walaupun nak masuk belah petang tu, cikla rasa macam baby kurang aktif. Cikla usap perut dan cakap dengan baby.. " baby sabar ye sayang. Ibu nak puasa ni. Nanti ibu bagi upah. Ok... "

Pang tadi sebelum berbuka, sempat jugak 'larik' ke bazaar Ramadan. Takde beli apa sangat, just air, bubur dengan char kueh teow. Itupun suami cikla yang beli. Kalau pergi bazaar, memang rambang mata lebih-lebih lagi bila tengok air yang dijual bermacam warna dan rasa. Pening kejap nak beli air apa. Hehe. Malas nak beli banyak banyak... 

Nanti sudahnya ke tong sampah jugak. Kan dah membazir namanya kan... ❤❤

1 comment:






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.