17 January 2017

Inspirasi reban ayam.

Inspirasi reban ayam. | Dekat tempat cikla ni orang bela ayam tapi main lepas je. Bukan tak boleh nak bela ayam, tapi ayam ni kadang-kadang suka berjalan dalam beranda rumah. Kalau berjalan je takpelah, ni tak siap 'membuang' lagi. Huhu. Itu belum lagi si ayam tu mengais pokok bunga, bertelur merata-rata. So, pada siapa yang nak bela ayam, mungkin perkongsian ni menjadi inspirasi korang untuk membuat reban ayam. Apa yang penting, rebannya tertutup...

Inspirasi reban ayam;

Inspirasi reban ayam.
Inspirasi reban ayam.



Inspirasi reban ayam.
Inspirasi reban ayam.
Inspirasi reban ayam.
Inspirasi reban ayam.
Inspirasi reban ayam.
Inspirasi reban ayam.

Cantikkan. Nak manage ayam pun senang. Hehe. Tapi, kalau macam inilah cantik reban ayam kat rumah cikla, silap-silap hari bulan  anak-anak cikla duduk dalam reban main pondok-pondok. Pasal lama sangat. Hihi.

Sumber Facebook Idea and Crafts.

4 comments:

  1. Comelnye reban ayam.. gembira ayam tinggal kalau reban camni.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... tp nnti jgn bdk2 pun suka main dlm ni udahlah.... dh cantik sgt. .hihi

      Delete
  2. Wow. Ini reban ayam tapi dah macam animal hotel 😂
    .
    Kalau ayam tinggal sini mesti telur yang keluar semua gred A
    .
    Haha.
    .
    Cik La memang bela ayam ya? Teringat zaman kanak kanak dulu. Atuk nenek dan mak ayah bela ayam belakang rumah.
    .
    Simple je rebannya.
    .
    Asalkan selamat dari biawak dan ular dan cukup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... animal hotel.. x terfikir pulak. Cikla x bela, tp dulu wan Cikla pun ada bela. Tp rebannya xde lah cantik mcm ni.. Hihi...

      Delete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.