Suka menulis, berkongsi cerita dan bergurau tapi tahu batasnya.





Peringatan untuk penunggang motosikal.

Peringatan untuk penunggang motosikal. | Assalamualaikum wbt. Cikla paling seriau bila tengok penunggang motosikal cilok-mencilok berhampiran dengan kereta cikla. Kadang-kadang lori besar pun diaorang nak cilok. Orang cakap, malang tak berbau, so berhati-hatilah. Kalau bersebelahan dengan lori besar, mereka bukannya nampak kita yang 'kecik' kat sebelah dia. Kalau memotong pun sama.

Macam kena 'rasuk' cikla tengok diaorang ni kekadang. So, cikla just nak share bagi peringatan untuk penunggang motosikal.

Peringatan untuk penunggang motosikal.

Peringatan untuk penunggang motosikal.
Peringatan untuk penunggang motosikal.


So, lepas ni para penunggang motosikal kena sentiasa beringat. Jangan ingat awak tu teror sangat nak cilok bagai. Sayangi diri korang. Kalau tak sayang diri sendiri pun, ingatlah orang tersayang...

Ramai kot yang sayang korang tu...

Just sharing...❤
Share:

3 comments:

  1. takutnya. kena beringat2 selalu..

    ReplyDelete
  2. Memang ngeri bila lalu di tepi lori sebab dia tak nampak kelibat motor yang berada di tepi dia.. huhu dah lama tak menunggang motor..

    ReplyDelete
  3. nice info ni utk penunggang motosikal,
    semoga lebih berhati2 ...

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Owner


I am Cikla Shahril (Shahila Shahril).
Isteri, ibu, part time blogger, hypothyroid dan suri bisnes. Positive vibes.

Any reviews or collaboration, just send email at arinillalove82@gmail.com

Blog Page

Business Page


POS ONLY (Seluruh Malaysia, termasuk Sabah Sarawak). Trusted Seller. Untuk order dan sebarang pertanyaan stok, sila wasap ke 017-3815843. Terima kasih.

Latest Post

Recent Posts Widget

Lovely Friends

Viewers