Keputusan Anugerah FIFA 2016.

Keputusan Anugerah FIFA 2016. | Assalamualaikum wbt.... Majlis Anugerah FIFA 2016 ini sudah pun berlangsung awal pagi semalam di Zurich, Switzerland. Memang meriah majlis Keputusan Anugerah FIFA 2016 ni. Pemain dari Malaysia, Faiz Subri telah dinobatkan sebagai penerima anugerah PUSKAS FIFA 2016. Memang membanggakan, sebab dikalangan pemain ternama 'terselit' jugak nama pemain Malaysia.


Berikut merupakan senarai keputusan penuh anugerah berprestij itu.

Keputusan Anugerah FIFA 2016.
Tahniah kepada semua pemenang Keputusan Anugerah FIFA 2016. Sumber Google.

Keputusan Anugerah FIFA 2016.

Pemain terbaik lelakiCristiano Ronaldo (Portugal).



Pemain terbaik wanitaCarli Lloyd (Amerika Syarikat).


Jurulatih terbaik lelakiClaudio Ranieri (Leicester City).


Jurulatih terbaik wanitaSilvia Neid (Jerman).


Pencapaian terbaik sepanjang karierFalcao (futsal Brazil).


Anugerah Fair PlayAtletico Nacional (Brazil).


Anugerah Puskas (Gol tercantik) : Mohd. Faiz Subri (Malaysia).


Penyokong terbaikBorussia Dortmund dan Liverpool.

Bangga tak Malaysia tersenarai sama dalam keputusan tu? Hehe... mestilah bangga kan. Biar apapun tanggapan orang terhadap kemenangan Faiz, sekurang-kurangnya ini menjadi pembakar semangat kepada pemain yang lain untuk bermain dengan lebih baik... Majulah sukan untuk negara! Tahniah pada semua pemenang...

Sumber KOSMO!
Share:

1 comment:






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Author


I am Cikla Shahril (Shahila Shahril)

Penyebar kasih sayang melalui blog picisannya. Orang kurang hormon tiroid. Positive person. Suri bisnes. Minyak Urut Moden MMG/Pembekal seragam guru open meter dan kain pasang retail.

Any reviews or collaboration, just send email at arinillalove82@gmail.com

I am SuriBisnes

I am SuriBisnes
POS ONLY (Seluruh Malaysia). Trusted Seller. Untuk order dan sebarang pertanyaan stok, sila wasap ke 017-3815843. Terima kasih.

My Blog Page

My Biz Page

Latest Post

Recent Posts Widget

Friend Owsem

Plizz Say Something!