Advertisement

Tips memakai pengilat bibir.

Tips memakai pengilat bibir. | Sesetengah orang suka memakai pengilat bibir selepas mengenakan lipstick. Kalau cikla memang jaranglah guna pengilat bibir ni, tapi ini ada tips untuk orang yang suka memakai pengilat bibir. Jom baca apakah tipsnya....

Tips memakai pengilat bibir.

  1. Sebelum korang sapu pengilat bibir, oleskan dulu bibir korang dengan pelembap, then gosok perlahan lahan dengan menggunakan tisu supaya sel sel kulit mati pada bibir korang dapat disingkirkan. 
  2. Kalau korang nak bagi kecantikan semulajadi bibir korang tu terserlah dan menonjol, pakai warna warna yang natural.
  3. Pengilat bibir boleh digunakan secara single atau dengan lipstick pun boleh jugak.
  4. Kalau kulit korang jenis gelap ataupun sawo matang, elok pilih pengilat bibir berwarna oren atau aprikot. Kalau kulit korang jenis kuning langsat ataupun pucat sikit, elok pilih pengilat bibir berwarna pic ataupun light pink.

Bagi cikla, kadang kadang kalau kita nak bersolek ni kita kena jugak belajar teknik yang betul dan tipsnya. Nanti tak pasal-pasal muka kita nampak pelik walaupun kita sendiri tengok muka kat cermin dah cantik dah tu. Hehe...  

Sumber : Ruangan Ubah Imej.

Post a Comment

2 Comments

  1. aida gincu pun kurang kaler :)
    memang tak pernah guna pengilat bibir.
    tak berape reti make up la cikla...

    ReplyDelete
  2. Thanks cikla kongsi tips ^^

    ReplyDelete