Advertisement

My pregnancy story : Get ready... 36 weeks already!

MY PREGNANCY STORY : GET READY... 36 WEEKS ALREADY! Semalam cikla pergi klinik buat monthly check-up. Dah 36 minggu dah rupanya......

My pregnancy story : Get ready... 36 weeks already!
My pregnancy story : Get ready... 36 weeks already!  Sumber Google.

My pregnancy story : Get ready... 36 weeks already!
My pregnancy story : Get ready... 36 weeks already!  Sumber Google..

My pregnancy story : Get ready... 36 weeks already! 

Cepat je masa berlalu kan. Rasanya baru je tau diri ni mengandung lagi, melalui pelbagai rasa dan 'dugaan', tak lama lagi dah nak melahirkan... Minggu ni pun, macam macam berlaku, dengan insiden jatuh motor lagi *nak tau cerita baca SINI tapi syukurlah semuanya selamat dan berada dalam lindungan rahman dan rahim ya Esa.

So far, check-up semalam ok. Tak kiralah bacaan HB, urine, tekanan darah, berat ibu dan keadaan jantung serta kedudukan si kecik ni ok. Nurse cakap pun, kepala baby memang dah ke bawah. Orang cakap dah 'stick'... Yang Bergerak gerak tu badan, kaki, tangan baby.... Masih lagi aktif.... Preparation untuk bersalin pun dah ready dah. Orang cakap masa bersalin ni kadang kadang tak ikut due pun. Itu cuma estimate je. Mungkin cepat, mungkin lambat. Tapi, dari pengalaman cikla bersalin sebelum ni memang awal dari due, kecuali bersalin anak sulung overdue... So, semuanya berkemungkinan kan... Standy by aje...

My pregnancy story : Get ready... 36 weeks already!
Persiapan untuk bersalin di hospital dah ready!

Macam biasa, korang doakanlah semuanya dipermudahkan ye.... Amin....

Post a Comment

6 Comments

  1. Semoga dipermudahkan semuanyaaa...Amin...

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..da dekat sangat tu

    ReplyDelete
  3. cik la... selamat ye semua nanti.

    ReplyDelete
  4. Semoga semuanya selamat,, standby apa yang perlu x la kelam kabut nanti

    ReplyDelete
  5. Amin..moga dipermudah segala urusan ya CikLa :)

    ReplyDelete
  6. Semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti.. Aamiin

    ReplyDelete