My pregnancy story : Get ready... 36 weeks already!

My pregnancy story : Get ready... 36 weeks already! | Assalamualaikum wbt. Semalam cikla pergi klinik buat monthly check-up. Dah 36 minggu dah rupanya......

My pregnancy story : Get ready... 36 weeks already!
My pregnancy story : Get ready... 36 weeks already!  Sumber Google.

My pregnancy story : Get ready... 36 weeks already!
My pregnancy story : Get ready... 36 weeks already!  Sumber Google..

My pregnancy story : Get ready... 36 weeks already! 

Cepat je masa berlalu kan. Rasanya baru je tau diri ni mengandung lagi, melalui pelbagai rasa dan 'dugaan', tak lama lagi dah nak melahirkan... Minggu ni pun, macam macam berlaku, dengan insiden jatuh motor lagi *nak tau cerita baca SINI tapi syukurlah semuanya selamat dan berada dalam lindungan rahman dan rahim ya Esa.

So far, check-up semalam ok. Tak kiralah bacaan HB, urine, tekanan darah, berat ibu dan keadaan jantung serta kedudukan si kecik ni ok. Nurse cakap pun, kepala baby memang dah ke bawah. Orang cakap dah 'stick'... Yang Bergerak gerak tu badan, kaki, tangan baby.... Masih lagi aktif.... Preparation untuk bersalin pun dah ready dah. Orang cakap masa bersalin ni kadang kadang tak ikut due pun. Itu cuma estimate je. Mungkin cepat, mungkin lambat. Tapi, dari pengalaman cikla bersalin sebelum ni memang awal dari due, kecuali bersalin anak sulung overdue... So, semuanya berkemungkinan kan... Standy by aje...

My pregnancy story : Get ready... 36 weeks already!
Persiapan untuk bersalin di hospital dah ready!

Macam biasa, korang doakanlah semuanya dipermudahkan ye.... Amin....

Share:

6 comments:

  1. Semoga dipermudahkan semuanyaaa...Amin...

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..da dekat sangat tu

    ReplyDelete
  3. cik la... selamat ye semua nanti.

    ReplyDelete
  4. Semoga semuanya selamat,, standby apa yang perlu x la kelam kabut nanti

    ReplyDelete
  5. Amin..moga dipermudah segala urusan ya CikLa :)

    ReplyDelete
  6. Semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti.. Aamiin

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Author


I am Cikla Shahril (Shahila Shahril)

Penyebar kasih sayang melalui blog picisannya. Orang kurang hormon tiroid. Positive person. Suri bisnes. Minyak Urut Moden MMG/Pembekal seragam guru open meter dan kain pasang retail.

Any reviews or collaboration, just send email at arinillalove82@gmail.com

I am SuriBisnes

I am SuriBisnes
POS ONLY (Seluruh Malaysia). Trusted Seller. Untuk order dan sebarang pertanyaan stok, sila wasap ke 017-3815843. Terima kasih.

My Blog Page

My Biz Page

Latest Post

Recent Posts Widget

Friend Owsem

Plizz Say Something!