25 July 2016

Sukaneka Tadika 2016... Meriah sungguh...

Sukaneka Tadika 2016... Meriah sungguh... | Assalamualaikum wbt..... Sabtu lepas, tadika kakak Batrisyia dengan kakak Damia menganjurkan program sukaneka tadika. Kiranya tiap-tiap tahunlah aktiviti ini sebab ia merupakan aktiviti tahunan tadika ni. Pagi pagi lagi dua beradik tu dah bangun. Excited lah sangat tu nak bersukan. Hihi... 

Lepas siapkan diaorang, hubby cikla hantar diaorang dulu. Sebab katanya program start pukul 8 am. Kalau dah pagi kan, faham-faham ajelah. Memang banyaklah jugak kerja nak kena settle dulu. Mujurlah tadikanya dekat, bolehlah rushing sini sana. Hehe... Cikla sampai around 8.30 am. Ingatkan dah start, tapi rupanya belum lagi. Biasalah kan, manusia hanya merancang..... Sempatlah nak tengok budak budak tu bersukan.

Malas nak bebel panjang lebar, kita tengok gambar ajelah ye... Bak kata orang, biarlah gambar berbicara.... Check it out!!

Sukaneka Tadika 2016... Meriah sungguh...

Sukaneka Tadika 2016... Meriah sungguh...
Sukaneka Tadika 2016... Meriah sungguh...
Get ready to start the games...  Yeayyy.... Muka excited memasing....
Sukaneka Tadika 2016... Meriah sungguh...
Sukaneka Tadika 2016... Meriah sungguh...
Acara bawak bola dalam sudu. 
Sukaneka Tadika 2016... Meriah sungguh...
Sukaneka Tadika 2016... Meriah sungguh...
Acara lari bawak bola. Apalah kakak Damia tu buat... Hihi... Orang suruh lari, dia nak terbang ke apa tu.... 
Sukaneka Tadika 2016... Meriah sungguh...
Sukaneka Tadika 2016... Meriah sungguh...
Acara lari susun nombor. Pandai ke susun tu? 
Sukaneka Tadika 2016... Meriah sungguh...
Acara pasang puzzle.
Sukaneka Tadika 2016... Meriah sungguh...
Acara pancing ikan atas tanah... Hihi... guna umpan apa tu anak anak? 
Sukaneka Tadika 2016... Meriah sungguh...
 Acara isi air dalam botol sampai penuh. Kalau budak dua orang ni, bab main air memang hobi.... 
Sukaneka Tadika 2016... Meriah sungguh...
Acara untuk ibu bapa pun ada jugak. 

Banyak jugak acara yang dipertandingkan... Macam biasalah, lepas semua acara, mesti ada pemenangnya kan. So, acara dilanjutkan ke majlis penyampaian hadiah. Seronok budak budak tu semua dapat hadiah. Pendek kata, semua dapat hadiahlah.... Walaupun hadiahnya 'ala kadar' je, tapi memang terserlahlah kegembiraan budak budak tu semua.... Happy...  Yeayyyy....

Sukaneka Tadika 2016... Meriah sungguh...
Sukaneka Tadika 2016... Meriah sungguh...
Siap ada yang junjung tudung saji tu... Untunglah dapat tudung saji... 

Sukaneka Tadika 2016... Meriah sungguh... 

Budak dua orang tu, kakak Batrisyia dengan kakak Damia banyak jugaklah dapat hadiah. Tapi, ada budak tu siap menangis tak dapat nak tangkap ikan... Dia last sekali.  Hehe.... Cikgu cakap masa training dialah yang paling cepat dapat. Dah kenapa pulak masa bertanding betul dapat last pulak. Lepas tu, dalam acara rebut gula gula pun kalah jugak. Dapat dua biji je. *nangis lagi....  Hehe... Kelakarlah kakak Damia ni....

Sukaneka Tadika 2016... Meriah sungguh...
Sukaneka Tadika 2016... Meriah sungguh...
Inilah hadiah yang dapat 'ditangkap'...  Lumayan sih.... 

Lepas selesai semua, macam biasalah 'acara makan'..... Macam-macamlah juadah yang ada. Cikgu cakap ini merangkap jamuan hari rayalah. Patutlah ada ketupat palas, rendang, nasi impit, pecal, kuah kacang, bubur kacang durian kuih muih dan lain lain lagi. Rezeki anak anak tahun ni ada hamba Allah yang sponsor makanan semua.

Alhamdullilah.... Majlis bersurai dalam pukul 11 am macam tu. Budak budak memang nampak penat jugak, tapi dah namanya budak budak, lagi lagi kalau yang jenis aktif tu. Memang takde maknanyalah penat.  Balik rumah pun bukan nak rehat. Main memanjang. Ishh ishhh....  ❤❤

10 comments:

  1. Banyak dapt hadiah😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah... terror pulak bdk dua org tu...Hihi... Rezeki...

      Delete
  2. Pengadil jemputan tu yang tak boleh tahan..hihi..

    ReplyDelete
  3. Seronoknya main sukaneka. Dulu masa tadika dan sekolah rendah, sukaneka paling suka sekali. Isi air dalam botol, bawak bola ping pong, memang legend. Hee.

    Yang penting anak-anak seronok. Happy bila melihat dorang happy 😊

    ReplyDelete
  4. senarai pemenang dah keluar tau.. mari kita tengok siapa yang kenaaaa =)

    http://sitiyangmenaip.blogspot.my/2016/07/pemenang-pemenang-daehan-minguk.html

    ReplyDelete
  5. tabika ank sy belum sukan lg,suka kanak2 dpt hadiah bnyk

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.