Advertisement

Tips solekan untuk berkulit cerah.

Tips solekan untuk berkulit cerah. | Teknik solekan untuk yang berkulit cerah, gelap mahupun sawo matang memang berbeza caranya. Kalau main hentam je bak kata orang, nanti nampak pelik pulak kan. Betul tak? Untuk yang berkulit cerah, meh baca apa yang cikla nak kongsikan ni. Bagi mendapatkan solekan yang mampan dan sesuai dengan kulit kita, kita perlu tau tips-tips tertentu yang bersesuaian. Untuk wanita yang berkulit cerah, korang boleh cuba tips solekan ni.

Tips solekan untuk berkulit cerah.

Tips solekan untuk berkulit cerah.
Tips solekan untuk berkulit cerah. Sumber Google.

  • untuk pembayang mata, pilih warna rona semulajadi. 
  • kalau boleh, jangan gunakan penggaris mata yang berlebihan untuk menyerlahkan bentuk mata. 
  • kalau korang minat pakai bulu mata palsu, guna je. Tapi, pilihlah saiz natural dan tak keterlaluan. 
  • untuk bibir, tak salah sekali sekali oleskan warna merah *kalau mahukan perhatian. Tapi, bagi cikla rona nude pun dah ok, sebab ia menyerlahkan penampilan semulajadi.

Apa yang penting, kita kena pandai sesuaikan warna dengan kulit kita. Jangan nanti sampai nampak pelik dan over pulak makeup tu.. Orang pandang pun takdelah semacam je. Betul tak? 

Sumber : Ruangan Ubah Imej.

*psssttt.... Nak tau tips macam mana nak pilih warna lipsticks? Baca SINI.

Post a Comment

4 Comments

  1. Hehe...PC suka tengok orang bersolek tapi tak pandai nak gayakan pada muka sendiri....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. Kdg2 kita tgk org makeup cantik je. Tp bila calit kt muka sendiri macam tak kena je. Hihi

      Delete
  2. wah tip bersolek pulak laa..hehe

    ReplyDelete