07 March 2018

[Entri Bergambar] Apa yang boleh dilakukan dengan kayu pallet? Jom tengok ni, korang tentu tak percaya...

[Entri Bergambar] Apa yang boleh dilakukan dengan kayu pallet? Jom tengok ni, korang tentu tak percaya... | Assalamualaikum wbt. Apakah itu kayu pallet? Kayu pallet atau pallet kayu adalah struktur pengangkut rata yang digunakan untuk mengalas kontena ketika diangkat oleh foklif. Sebenarnya, selain dari kegunaannya itu, kayu pallet jugak boleh menghasilkan 'benda' yang menarik kalau kita bijak mengolahnya... Nak tengok, jom cuci mata dengan apa yang cikla nak share ni.  

[Entri Bergambar] Apa yang boleh dilakukan dengan kayu pallet? Jom tengok ni, korang tentu tak percaya...

[Entri Bergambar] Apa yang boleh dilakukan dengan kayu pallet? Jom tengok ni, korang tentu tak percaya...
[Entri Bergambar] Apa yang boleh dilakukan dengan kayu pallet? Jom tengok ni, korang tentu tak percaya...

[Entri Bergambar] Apa yang boleh dilakukan dengan kayu pallet? Jom tengok ni, korang tentu tak percaya...
[Entri Bergambar] Apa yang boleh dilakukan dengan kayu pallet? Jom tengok ni, korang tentu tak percaya...

[Entri Bergambar] Apa yang boleh dilakukan dengan kayu pallet? Jom tengok ni, korang tentu tak percaya...
[Entri Bergambar] Apa yang boleh dilakukan dengan kayu pallet? Jom tengok ni, korang tentu tak percaya...

[Entri Bergambar] Apa yang boleh dilakukan dengan kayu pallet? Jom tengok ni, korang tentu tak percaya...
[Entri Bergambar] Apa yang boleh dilakukan dengan kayu pallet? Jom tengok ni, korang tentu tak percaya...

[Entri Bergambar] Apa yang boleh dilakukan dengan kayu pallet? Jom tengok ni, korang tentu tak percaya...
[Entri Bergambar] Apa yang boleh dilakukan dengan kayu pallet? Jom tengok ni, korang tentu tak percaya...

[Entri Bergambar] Apa yang boleh dilakukan dengan kayu pallet? Jom tengok ni, korang tentu tak percaya...
[Entri Bergambar] Apa yang boleh dilakukan dengan kayu pallet? Jom tengok ni, korang tentu tak percaya...

[Entri Bergambar] Apa yang boleh dilakukan dengan kayu pallet? Jom tengok ni, korang tentu tak percaya...
[Entri Bergambar] Apa yang boleh dilakukan dengan kayu pallet? Jom tengok ni, korang tentu tak percaya...

[Entri Bergambar] Apa yang boleh dilakukan dengan kayu pallet? Jom tengok ni, korang tentu tak percaya...
[Entri Bergambar] Apa yang boleh dilakukan dengan kayu pallet? Jom tengok ni, korang tentu tak percaya...

So, macam mana? Cantik kan? Cikla paling suka set sofa dengan katil tu. Unik kan... 

Kredit Art and DIY Ideas, Wikipedia.org.

8 comments:

  1. Mmg cun..kalau guna deko2..

    ReplyDelete
  2. haritu nak buat katil dengan pallet ni tapi tak jumpa yang cantik

    ReplyDelete
  3. kan, kalau kreatif memang hasilnya cantik

    ReplyDelete
  4. saya percaya sebab sebelum nih dah pernah tengok orang buat perabot guna kayu pallet
    hehehe

    ReplyDelete
  5. pallet kayu biasa tgk utk wedding je kan..utk props gamba..hehe

    ReplyDelete
  6. Nampak kreatif.
    Cuma kayu pelet kat tempat kita ni takde kualiti dan tak tahan lama.

    ReplyDelete
  7. jiran aida, dia buat loteng kat bilik no 2.
    atas tu dia deko dgn pallet.
    katil, kerusi dan meja utk anak-anak dara dia 2 org.
    sgt cantik.
    sgt hipster.
    pallet tu dia beli murah.
    save byk cost beli katil, meja belajar dan set kerusi.

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.