06 March 2018

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu. | Sebelum ni, bila bercerita mengenai susu kambing, selain ia adalah makanan sunnah, mesti korang ingat susu kambing ni hamislah, berbau, cepat memuakkan dan sebagainya. Lepas ni, korang kena ubah banyak mindset korang tu, yang mana susu kambing ni tidaklah 'seteruk'  yang digambarkan.

Di pasaran pun, macam-macam brand berasaskan susu kambing diperkenalkan sebagai usaha menggalakkan masyarakat menjadikan susu kambing ini sebagai salah satu menu wajib dalam senarai makanan yang diambil seharian.

Baru-baru ni cikla telah diperkenalkan dengan satu produk minuman kesihatan berasaskan susu kambing yang cikla rasa sangat bagus untuk diamalkan, iaitu ellVita ORGALAC ASLI!

Untuk pengetahuan korang, susu kambing juga kaya dengan kalsium dan mempunyai banyak kebaikan yang lain. Bagi diri cikla sendiri, sejak cikla menjalani pembedahan total thyroidectomy (buang keseluruhan kelenjar tiroid), memang cikla akan berdepan dengan risiko kekurangan kalsium walaupun cikla tidak mengambil pil kalsium selepas dibedah.

Orang kata langkah berjaga-jaga kan.

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

So, bila diperkenalkan dengan ellVita ORGALAC ASLI ni, umpama orang mengantuk disorongkan bantal. Hehe...

Kadangkala, memang tak dapat dinafikan ada orang yang mempunyai intoleransi laktosa iaitu sukar untuk menghadam susu. So, susu kambing adalah pilihan lebih baik untuk mereka sebab susu kambing dikatakan mengandungi asid lemak baik yang lebih banyak kalau nak dibandingkan dengan susu lembu dan lebih cepat hadam. 


Apa sebenarnya ellVita ORGALAC ASLI ni ye? 

Macam yang cikla bebelkan sebelum ni, ellVita ORGALAC ASLI adalah produk minuman kesihatan yang berasaskan susu kambing yang diformulasikan bersama beberapa bahan yang sangat baik untuk kesihatan. Sebelum tu, untuk pengetahuan korang, ellVita (dahulunya dikenali sebagai i-sihat) telah mengeluarkan pelbagai produk kesihatan yang sangat bermanfaat untuk kesihatan.

Dengan tagline 'Tasty, Tested, Trusted' dan 'House of Nature', produk dihasilkan berasaskan bahan semulajadi yang sesuai untuk semua peringkat usia. Untuk kanak-kanak, adalah bagus untuk mereka yang berusia 1 tahun ke atas. Tapi, sebaiknya berilah anak susu ibu sehingga 6 bulan untuk penyusuan eksklusif dan kalau boleh lanjutlah sehingga usia anak 2 tahun.

Walaubagaimanapun, susu ibu adalah yang terbaik untuk mereka.

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

So, antara keistimewaan ellVita ORGALAC ASLI, iaitu:

  • Diformulasi oleh doktor perubatan. 
  • Mengandungi 100% bahan organik tanpa gula putih dan tiada bau hamis langsung. 
  • Sesuai untuk bayi seawal 1 tahun ke atas, warga emas dan semua peringkat umur. 
  • Sangat sesuai diambil oleh ibu mengandung (sumber kalsium dan DHA untuk pertumbuhan minda baby) dan menyusukan anak (milk booster)
  • Tanpa pewarna tiruan dan rasa yang sedap sehingga menjilat bibir. 
  • Diperbaharui dengan colostrum (ibu susu) yang mana ia baik untuk tumbesaran kanak-kanak dan meningkatkan imunisasi, selain dari bonepep (untuk tulang), DHA (untuk minda) dan multivitamin.

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

Apa pendapat cikla mengenai ellVita ORGALAC ASLI ni secara peribadi

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

Sejujurnya, sebelum ni cikla bukanlah peminat susu kambing. Daging kambing pun cikla tak minat. Cikla ingat lagi, kali pertama cikla minum susu kambing masa cikla mengandung anak kedua, kakak Damia. Itupun encik suami beli satu kotak (ada 15 sachet tak silap) pun tak habis. Lepas dari tu, memang dah tak minum dah. 

Tapi, bila cikla cuba ellVita ORGALAC ASLI ni, seriously rasanya memang berlainan sangat. Sumpah, memang sedap gila gila gila. Rasanya yang berlemak, creamy, tak terlalu manis dan apa yang paling penting takde bau hamis pun.

Diulangi, TIADA BAU HAMIS!

Dalam sekotak ellVita ORGALAC ASLI ni mengandungi 20 sachet (1 sachet 25 g). First time rasa terus jatuh cinta. Lepas ni cikla nak try bagi anak-anak cikla minum pulak. Cikla jamin diaorang mesti suka jugak.


1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

Untuk pengetahuan korang lain, ellVita ORGALAC ASLI bukan saja boleh diminum begitu aje tapi ia juga boleh ditambah dalam masakan sebagai pengganti santan. Berikut antara perkongsian resepi yang dihasilkan dengan menggunakan ellVita ORGALAC ASLI

Korang boleh klik SINI untuk tengok lebih banyak perkongsian resepi yang menarik berasaskan produk best ni. 

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

Tip penyediaan ellVita ORGALAC ASLI

Caranya sangat senang iaitu masukkan 4 skop atau 1 sachet (25 g - 30 g) ke dalam 180 ml - 200  air suam. Kacau campuran tersebut sehingga ke semua serbuk ellVita ORGALAC ASLI melarut sepenuhnya. Kalau korang suka sejuk, just tambah ais je, pun sedap jugak. Tapi, cikla lagi suka suam-suam. Sedap...

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

Korang disarankan mengambil 2 cawan ellVita ORGALAC ASLI sehari iaitu pada waktu pagi dan malam untuk memenuhi keperluan sumber tenaga badan. Tapi, apa yang korang kena ingat, elakkan dari menggunakan air panas mendidih untuk membancuh ellVita ORGALAC ASLI supaya khasiat susu kambing yang pure dapat dikekalkan.

Simpan ellVita ORGALAC ASLI ni dalam bekas kedap udara dan tempat yang kering selepas peknya dibuka.

Untuk pengetahuan korang jugak, selain dari ellVita ORGALAC ASLI, terdapat jugak ellVita ORGALAC perisa vanilla. Cikla dah rasa jugak jenis yang ni, memang sedap. Peminat vanilla dan mereka yang tak boleh nak telan susu pure bolehlah cuba perisa vanilla ni.

Pendek kata, dua-dua sedap dan yang paling penting ia berkhasiat.

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

Testimoni pengguna yang berpuas hati dengan ellVita ORGALAC ASLI.

Cakap-cakap jugak kan. Kadang-kadang, ada orang tak percaya kalau setakat cakap aje. Nak juga tengok bukti kan. Barulah lebih percaya. Betul tak? Hehe. Berikut merupakan antara testimoni pengguna yang telah minum ellVita ORGALAC ASLI ni.

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

Memang banyak manfaatnya ellVita ORGALAC ASLI ni. Klik SINI untuk lebih banyak testimoni. Untuk lebih info, lebih banyak lagi dan kot-kot korang nak cuba ellVita ORGALAC ASLI ataupun vanilla, korang boleh contact link di bawah:

Hotline: 019-2020 911
Website: www.ellvita.com
Facebook page : ellvita HQ  
Instagram : ellvita HQ  

Rajin-rajinlah terjah media sosial mereka untuk melihat promosi yang ditawarkan...

Mahukan susu kambing yang sedap dengan khasiat yang pelbagai, jangan lupa dapatkan ellVita ORGALAC ASLI sekarang juga. Korang pasti tak akan menyesal, sebab sekali minum terus jatuh cinta...

Cikla recommended this product! Memang terbaik...

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.
1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

1001 khasiat ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena tahu.

"ellVita: Tasty, Tested, Trusted"

10 comments:

  1. Tgk pun terliur sedap...nak beli lah. Tq cikla

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sedap. Mmg takde bau hanih pun. Awk mesti cuba tau..

      Delete
  2. susu tak bau hamis ni baru sedap nak minum. Banyak kegunaan pula tu boleh masak macam2 :D

    ReplyDelete
  3. bila minum kalau org tak cakap tu based on susu kambing mmg tak tahu..sebab xde bau dan xde rasa susu kambing pon

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah. Yg penting sedap. Rasa berlemak.. .yummmy

      Delete
  4. sedapnya lahai.. nak sikit.. hehe

    ReplyDelete
  5. Produk hebat dan dipercayai

    ReplyDelete
  6. wah... sedap ekk. rasa berlemak?
    bagus.

    ReplyDelete
  7. kita pun minum susu kambing cuma brand lain..

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.