Kisah ni sebenarnya berlaku Sabtu baru-baru ni. Cikla agak semua tau kot mengenai 'pesta' bunga di Floria Putrajaya ni. Cikla sendiri pun berkesempatan pergi ke sana 3 hari sebelum pesta ini berakhir pada 2 September lepas. Masa itu, cuti Merdeka! 

Orang perempuan, kalau tengok bunga boleh lupa daratan tau. Haha. Lagi-lagi kalau tengok bunga yang cantik dan berwarna-warni. 

Adoi, memang tergoda jiwa raga dibuatnya. Itupun, cikla tak bawa mak cikla sekali. Kalau tau, memang habis diborongnya semua bunga kat situ. Haha. 

Cikla dan keluarga pergi sebelah petang. Orang memang ramai lah, sebab hari cuti kan. Nak beli tiket pun memang beratur agak panjang juga. Mujur banyak kaunter dia. 

Takdelah jenuh nak tunggu kan. Faham-faham sajalah jalan bawa budak-budak ni. Kalau mood diaorang, memang tenanglah. Tapi, kalau tiba mood meragam, adoii. Memang hari dibuatnya! 

Nak cerita panjang-panjang pun macam dah terkedu dah. Haha. Kita tengok gambar sajalah ye. Gambar-gambar yang cikla sempat ambil sepanjang berada di sana. Memang banyak gambar bunga aje. Jom tengok! 

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Tiket masuk ke Floria. Kalau weekends memang mahal sikit. Hari biasa murah sikit rasanya. Cikla ingat nak masuk free, rupanya bertiket juga. Nak buat macam mana. Dah ada depan pintu masuk kan. Tak masuk rugi pula. Buat penat datang dari jauh. 

Mujur harga tiketnya oklah. Kanak-kanak 6 tahun ke bawah free, dan warga emas harga lebih murah (cikla tak ingat berapa). 

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Banyaknya bunga. Nak tengok? Jom skrol lagi. 

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Pertandingan gubahan bunga-bungaan berkonsepkan artistik dari orang perseorangan. Mereka kebanyakannya datang dari negara-negara Asean. Memang menarik dan kreatif rekaan mereka. Cumanya, cikla tak ambil gambar banyak pun. Mana yang sempat je.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Gambar-gambar di bawah ni pula adalah pertandingan gubahan dekorasi taman bertemakan flora dan fauna sempena hari Merdeka. Cantikkan? Sambutan memang hangatlah. Banyak juga universiti yang join. Kami tumpang posing je. Hehe. 

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Selain dari flora dan bunga-bungaan yang ada di Floria, ada jugak fauna dipamerkan di situ untuk tontonan pengunjung. Cikla paling impress tengok ayam katik tapi bersaiz besar (mungkin dalam gambar tak nampak besarnya). Tak percaya? Tengok gambar kat bawah tu. 

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Siap naik kuda lagi. Kudaku lariii hahaha berani. Hehe!

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.
Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Kalau tak salah cikla, Floria sebelum ni diaorang gantung payung-payung. Tapi, kali ni agak menarik jugalah. Apa yang paling penting colourful

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Kakak Batrisyia dengan kakak Damia bergambar dengan salah seorang peserta pertandingan fesyen kreatif bertemakan flora dan fauna. Ramai yang kreatif-kreatif penampilannya, tapi bagi cikla yang dalam gambar ni paling menarik. Sanggup 'pikul' kepak pari-pari tu. Haha. Merah lagi! 

Quality time with my family : 42 gambar menarik di Floria Putrajaya 2018.

Budak kecik ni dah penat dah! Meragam tak nak jalan sendiri. Asyik nak berdukung je. Tengok mukanya tu. Protest lah tu! Hailah anak. InshaAllah, kalau ada umur boleh pergi Floria 2019 pulak kan. Aamiin!