Gulai tempoyak ikan patin.

By Cikla Shahril - September 10, 2018

Sebelum tu cikla nak bagitau, bukan cikla yang masak menu ni. Cikla beli je. Hehe. Menu tengah hari tadi. Lately, mood memasak macam ke laut pulak. Kebetulan tadi keluar beli barang, singgah beli lauk je. Berbalik pasal cerita ikan patin ni, siapa peminat ikan patin. Cikla agak, mesti ada sesetengah orang yang tak boleh nak telan ikan patin mungkin sebab bau dan rasanya yang lain macam. 

Gulai tempoyak ikan patin.
Gulai tempoyak ikan patin. 

Nak kata hanyir tak jugak. Nak kata, rasa tanah. Entahlah. Tapi, mujurlah tekak cikla ni boleh masuk. Pendek kata cikla makan jugalah ikan darat ni.

Gulai tempoyak ikan patin.
Gulai tempoyak ikan patin. 

Gulai tempoyak ikan patin.
Gulai tempoyak ikan patin. 

Sesekali makan oklah. Tapi, kalau selalu jemu juga.

  • Share:

You Might Also Like

6 Comments

  1. Selain gulai tempoyak, pais tempoyak pun sedap juga lebih lagi letak petai. Allahu.... kecur air liur !

    ReplyDelete
  2. wah... sedapnya cik la... bak mai skit... hehe

    ReplyDelete
  3. lagi nikmat kalau makan dekat temerloh sana kan,, lagi2 time panas2.. ekin suka!

    ReplyDelete
  4. Salah satu dari menu kegemaran saya. Pernah makan gulai tempoyak di Temerloh Pahang. Rm30 seketul you! Hambik kau. Tapi teringin punya pasal, pejam mata dan bayar juga. Hihi

    ReplyDelete
  5. MN pun tak pernah cuba masak ikan patin masak tempoyak sebab tak reti risau bila tak cuci dengan betul akan rasa hanyir..biasa pun beli je

    ReplyDelete
  6. anak-anak dara aida kalu jumpa lauk ni, hmmmmm sekeping ikan sorang, cikla.
    ibu nyer byr ajer la. dah diorang minat.
    nak beli dan siang sendiri ikan patin tu, mcm tak pandai lah!
    ada je jual kat famili store tu, cikla.
    nanti just nak try buat telur masak tempoyak. terjumpa resepi kat grup fb.

    ReplyDelete