Giveaway Tudung Bawal by Cik Puan Rrai.

Join giveaway lagi. Hadiahnya memang best ooo. Kalau ada rezeki menang boleh dapat tudung free. Hehe.

Macam biasa, nak join klik di banner. 

Giveaway Tudung Bawal by Cik Puan Rrai.
Giveaway Tudung Bawal by Cik Puan Rrai. 

Syarat pun senang, just follow blog cik puan kita je ni. Cikla dah lama follow blog awak. So, done untuk syarat pertama.

Cikla nak cuba nasib dalam Kategori Kreatif. Cik Puan Rrai minta kongsi tip berguna untuk mereka yang sedang mengandung.

Alhamdullilah, cikla pernah mengandung dan melalui tempoh bersalin dan berpantang. 4 kali ooo. Memang sangat meninggalkan kesan dan kenangan sebab lain anak, memang lain pengalaman dan kenangannya.

So, inilah beberapa tips dan nasihat dari cikla.

Tips pertama semestinya berkait dengan pemakanan. Ambillah makanan yang sihat dan seimbang sebab ia penting untuk kesihatan ibu untuk terus fit melalui tempoh kehamilan dan juga untuk janin dalam kandungan juga. Cikla dulu masa pregnant memang selalu sembelit. So, banyakkan makan sayur dan buah juga.

Tips kedua, jaga emosi jangan stress. Bukan apa, cikla pernah baca emosi si ibu turut mempengaruhi emosi anak yang dikandung. So, happy and chill ok! Nikmatilah tempoh kehamilan ini dengan gembira sebab bukan semua orang diberi 'rezeki' ini kan. 

Tips ketiga, banyakkan amalan yang baik seperti membaca Al-Quran dan berzikir supaya Allah memberikan kita ketenangan.

Sebenarnya, banyak lagi tips tau tapi bagi cikla tips yang terpenting adalah adab dan perlakuan kita terhadap suami juga kena jaga, termasuklah orang-orang di sekeliling kita.

So, pada mereka yang belum join giveaway ni, jom join cepat-cepat. Nanti melepas. Hehe. Good luck!

Post a Comment

11 Comments

  1. wahhh hebak hebak. goodluck cikla! :D

    ReplyDelete
  2. good luck cik la~ :) tips cik la pun berguna ni. boleh simpan untuk future preggy. haha in shaa Allah

    ReplyDelete
  3. Good luck cik la. Kinah pun nak join jugak la

    ReplyDelete
  4. aida da join juga ni.
    good luck cikla :)

    ReplyDelete
  5. good luck
    singgah sini
    https://mummysupplementshop.blogspot.com/2018/09/giveaway-tudung-bawal-by-cik-puan-rrai.html

    ReplyDelete
  6. Hai,jemput join segmen saya!!

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2018/10/segmen-saya-nak-buku-free-by-cuya.html

    ReplyDelete