Advertisement

Dai Pendakwah Nusantara musim keenam. Jom saksikan pentas akhir malam ini.

DAI PENDAKWAH NUSANTARA MUSIM KEENAM. JOM SAKSIKAN PENTAS AKHIR MALAM INI. Peminat program Da'i Pendakwah Nusantara pasti tak akan melepaskan peluang menyaksikan pentas akhir 3 peserta malam ni selepas berjuang selama 10 minggu berturut-turut dan berjaya menyelesaikan task yang diberi dengan jayanya. 

Dai Pendakwah Nusantara musim keenam. Jom saksikan pentas akhir malam ini.
Dai Pendakwah Nusantara musim keenam. Jom saksikan pentas akhir malam ini. Gambar diubahsuai dari carian Google. 

So, malam inilah penentu kepada siapakah yang akan dinobatkan sebagai Da'i terbaik antara yang terbaik.

Antara da'i Adam, da'i Haziq dan da'i Imran, siapakah bertuah itu?

Untuk program kali ni, cikla ada juga follow walaupun tak setia mengikutinya setiap minggu. Alhamdullilah, da'i kegemaran cikla da'i Adam berjaya menempatkan diri di pentas akhir. Hehe! Da'i Adam adalah seorang mualaf tau! Manakala, da'i Haziq adalah seorang pelajar perakaunan dan da'i Imran adalah peserta termuda antara mereka.

Dai Pendakwah Nusantara musim keenam. Jom saksikan pentas akhir malam ini.
Dai Pendakwah Nusantara musim keenam. Jom saksikan pentas akhir malam ini. Sumber Google. 

Dai Pendakwah Nusantara musim keenam. Jom saksikan pentas akhir malam ini.
Dai Pendakwah Nusantara musim keenam. Jom saksikan pentas akhir malam ini. Sumber Google. 

Dai Pendakwah Nusantara musim keenam. Jom saksikan pentas akhir malam ini.
Dai Pendakwah Nusantara musim keenam. Jom saksikan pentas akhir malam ini. Sumber Google. 

Sejauh manakah kemampuan mereka dalam menarik hati juri dan penonton?

Pendapat cikla, program Da'i Pendakwah Nusantara musim ini lebih menarik dan fresh. Mereka bukan saja pandai berceramah dan bijak menarik minat penonton melihat persembahan mereka, malah mereka perlu lebih kreatif dalam setiap penggayaan. Semuanya penting supaya persembahan mereka tidak boring dan suram je. Isi kandungan ceramah peserta setiap minggu sangat memberi manfaat dan adakalanya menyentap hati manusia pendosa seperti cikla ni. Terkesan ooo! Sob sob sob...

InshaAllah, juara Da'i Pendakwah Nusantara akan membawa pulang hadiah utama sebanyak RM60K tunai. Wah, banyak tu kan... Oh ye, untuk pengetahuan korang, seorang da'i pilihan penonton akan dipilih melalui undian di lama sosial, Twitter. Kiranya, favourite da'i lah ni. Walau apapun, good luck pada ke semua peserta yang berjaya ke pentas akhir. Buat yang terbaik, dan semoga ada rezeki salah seorang dari mereka dinobatkan sebagai juara. Jangan lupa pukul 9 malam ini di TV3. 

Good luck guys! 

Post a Comment

2 Comments

  1. salam singgah. saya vote untuk dai adam. hehe. suka sangat dengan kaedah penyampaian dan gaya beliau :)

    ReplyDelete