Advertisement

Nak wajah cerah sekata? Cuba petua ni...

NAK WAJAH CERAH SEKATA? CUBA PETUA NI... Kalau korang nak tau, buah buahan mempunyai seribu khasiat untuk kesihatan malah untuk kecantikan jugak. Ia boleh dijadikan masker untuk mencantikkan kulit wajah kita. Ada orang mempunyai kulit wajah yang tak sekata. Apa kata cuba petua ni.

Nak wajah cerah sekata? Cuba petua ni...
Nak wajah cerah sekata? Cuba petua ni... Image credited to google.

Nak wajah cerah sekata? Cuba petua ni...

Ambil buah limau nipis dan perah untuk mendapatkan patinya. Kemudian, campurkan pati itu dengan putih telur, dan sapukan pada wajah. Biarkan kering sebelum dibilas dengan air bersih. Buat seminggu dua kali dan inshaAllah kulit wajah kita akan menjadi cerah sekata.

Sumber : Ruangan Tip Cantik.

Post a Comment

4 Comments

  1. Dah save petua ni. Boleh cuba nanti di masa kelapangan :)

    ReplyDelete
  2. for me at least 2x sminggu akan buat masker telur putih + protein powder + collagen powder
    parut cpt hilang n kulit lbh lembut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good sharing. Tp yg penting kena rajin kan. Betul tak?

      Delete