Siapa peminat kek? Meh baca ni...

By Cikla Shahril - April 13, 2016

Siapa peminat kekMeh baca ni... | Rasanya sekarang ni orang buat bisnes kek homemade ni dah ramai kan? Macam cendawan tumbuh, dan kebanyakan dari mereka adalah suri rumah. Pandai mereka cari 'duit tepi'. Hehe. Tapi, kalau takde minat dan kesungguhan pun tak jadi jugakkan. So, keep it up gais....

Siapa peminat kek? Meh baca ni...

Sebenarnya, cikla nak promote bisnes adik sepupu cikla ni. Dia ni boleh dikatakan baru berkecimpung dalam bisnes ni. Tapi, jangan tak tau dah ada customer tetap. Dah rezeki dia kan. Semoga lebih ramai lagi orang order kek kat dia ni.

Selalu cikla perati je dia up gambar kek kat facebook. Kadang-kadang kalau dah asyik tengok je, lama-lama macam teringin jugak kan *nak nak pulak dah jadi ibu mengandung ni, pantang nampak teringin sokmoHahaSo, cikla pun orderlah kat dia. Cikla order choco cheese dengan red velvet cheese lelehInilah rupa keknya *jangan meleleh pulak tengoknya ye, mihmihmih....

Siapa peminat kek? Meh baca ni...
Siapa peminat kek? Meh baca ni...
Kek red velvet cheese leleh. - RM10. 

Siapa peminat kek? Meh baca ni...
Siapa peminat kek? Meh baca ni...
Kek choco cheese leleh.  - RM15. 

Bila tengok macam teringin kan. Apa lagi, pergilah order kat dia. Bagi cikla, kek ni sedap dan yang paling penting tak manis sangat. Untuk pengetahuan korang, adik sepupu cikla ni guna nama 'Dapur Eidayu Amin' sebagai tanda bisnes dia.

Kalau ada yang nak merasa kek adik ni, boleh self-pickup area Seksyen 26 Kampung Baru Hicom. Kalau nak cod pun boleh tapi area berdekatan rumah dia *Kampung Baru Hicom iaitu area Kampung Baru Hicom, Alam Megah, Pinggiran USJ, Seksyen 19, dan Seksyen 20.

So, untuk maklumat lanjut korang wasap je nombor dalam gambar kat atas tu. Harga setiap kek pun ada. Kalau korang nak order kek sebiji pun dia ada jual. Mana tau nak bagi present hari jadi anak ke, suami ke, mak ayah korang ke. Cakap aje nak kek perasa apa, inshaAllah dia boleh buat punyalah. *ni contoh kek sebiji yang dia buatkan. Antara orang yang order dengan dia. Kreatif sungguh....

Siapa peminat kek? Meh baca ni...
Siapa peminat kek? Meh baca ni...

Siapa peminat kek? Meh baca ni...
Siapa peminat kek? Meh baca ni...
Harga kena tanya taukeh sebab ikut kilo... Hehe... 

Order jangan tak order... Hehe...  

  • Share:

You Might Also Like

1 Orang yang komen.

  1. saya selalu pergi petronas beli cheese cake. bijak peniaga tu sebab dia tak tunggu order masuk baru buat, tapi dia buat siap-siap dan letak je kat mana-mana. Saya selalu perhati kek-kek cepat restock. Cikla boleh suggest kat adik sepupu cikla buat macam ni jugak hehe.

    ReplyDelete

[PERINGATAN]Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.
[PENAFIAN]www.ciklapunyabelog.blogspot.my dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.