Advertisement

Jom rasai sendiri percutian mewah dengan harga yang berpatutan di One World Hotel bersama Traveloka.

JOM RASAI SENDIRI PERCUTIAN MEWAH DENGAN HARGA YANG BERPATUTAN DI ONE WOLRD HOTEL BERSAMA TRAVELOKA. Hello everyone. Cikla percaya, semua kaki-kaki melancong yang selalu merancang percutian bersama Traveloka tahu mengenai One World Hotel ni. Betul?

Memang tak dinafikan, dewasa ini memang sangat banyak hotel terutama yang bertaraf 5 bintang tumbuh bagaikan cendawan selepas hujan. Sebagai pengguna yang bijak, kita semestinya mahukan hotel yang terbaik sepanjang percutian kita sebab pengalaman yang kita rasai di sana nanti sudah tentu menjadi kenangan kita sampai bila-bila. Lagipun, kita tak akan serik untuk kembali ke hotel itu lagi kalau perkhidmatan dan layanan yang diberikan adalah sangat baik.

Jom rasai sendiri percutian mewah dengan harga yang berpatutan di One World Hotel bersama Traveloka.

Tapi, kali ni cikla nak bercerita lebih mengenai One World Hotel on Traveloka. Cikla rasa korang mesti dah tahu kan yang mana  Traveloka adalah syarikat yang menyediakan penerbangan dan perkhidmatan tempahan hotel dalam talian (booking online service) yang sangat popular. 

Bila korang menggunakan Traveloka untuk merancang percutian korang, ia amat mudah kerana korang boleh mendapatkan perkhidmatan penerbangan, sekaligus korang turut dapat mencari hotel idaman korang dengan harga yang berpatutan tanpa sebarang cas tambahan yang tersembunyi.

Salah satu hotel yang dimaksudkan adalah One World Hotel!

Bila bercerita mengenai hotel ini, memang terasa keterujaannya. Hehe. Untuk pengetahuan korang, basically lokasi One World Hotel adalah terletak di Bandar Utama, Petaling Jaya, MALAYSIA. Kedudukannya yang sangat strategik kerana ia berhampiran dengan Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah (SZB), iaitu hanya sejauh 7.93 km. Selain itu, One World Hotel juga terletak berhampiran dengan sumber pengangkutan awam utama iaitu stesen LRT Kelana Jaya (4.12 km), stesen LRT Taman Paramount (4.82 km) dan stesen LRT Asia Jaya (5.32 km). 

Selain itu, bagi mereka yang pertama kali datang ke Kuala Lumpur terutama mereka yang datang bersama keluarga dan anak-anak, bolehlah menginap di One World Hotel ni sebab ia juga terletak berdekatan dengan KidZania iaitu hanya sejauh 1.18 km saja.

Apakah jenis bilik yang ditawarkan kepada pelanggan?

Untuk pengetahuan korang, ada 5 jenis bilik yang ditawarkan kepada pelanggan yang ingin menginap di hotel ini. Bilik-bilik ini sudah tentu mempunyai kelebihan dan keistimewaan masing-masing bergantung kepada kehendak pelanggan itu sendiri. Berikut merupakan jenis bilik yang ada di One World Hotel, iaitu:

  • Superior Room -  1 katil bersaiz king atau 2 katil berkembar. 
  • Deluxe Room -  1 katil bersaiz king atau 2 katil berkembar. 
  • Junior Suite -  1 katil bersaiz king connecting rooms and corner. 
  • Family Suite -  2 bilik tidur, connecting rooms and corner. 

Kesemua bilik yang ditawarkan memiliki kemudahan yang hampir sama seperti Internet berkelajuan tinggi, free WiFi,  free breakfast dan sebagainya. Kalau korang nak tau lebih detail mengenainya, korang kenalah terjah web mereka. Ok. Oh ye, berkenaan dengan harga bilik pula, ia adalah bermula dari RM474.54 per room per night.

Apa yang menarik di One World Hotel ni sehingga ia menjadi hotel kegemaran para pengunjung?

Walaupun secara dasarnya kita tengok One World Hotel sama sahaja seperti hotel-hotel 5 bintang yang lain, tapi, sebenarnya kelebihan yang ada di sini mungkin korang tak pernah terfikir pun. Korang mesti fikir,

"Ala, hotel je pun. Sama je dengan yang lain. Yang beza, bintangnya. Hehe..."

Iye, memang tak boleh nak dinafikan dari segi itu, tapi kita jugak boleh membuat perbandingan dari segi kemudahan yang disediakan termasukan perkhidmatan yang diberikan oleh staff hotel kepada pelanggan mereka.

Apa yang cikla baca mengenai hotel ini adalah, memang terlalu banyak 'keistimewaan' dan keutamaan yang disediakan demi memberikan keselesaan  kepada pelanggan. Antara kemudahan yang disediakan adalah seperti berikut :

  1. Kemudahan awam : Parking, kedai kopi, Early check-in, lif, perkhidmatan bilik 24 jam, boleh check out lambat, restoran, safety deposit box dan WiFi. 
  2. Perkhidmatan hotel : Tempat pertukaran wang asing, 24 jam ekspres check in dan check out atau apa-apa juga pertolongan yang diperlukan, perkhidmatan dobi, dan perkhidmatan penyimpanan storage dan lawatan. 
  3. Kemudahan di dalam bilik : Kabel TV, pengering rambut dan minibar. 
  4. Kemudahan berhampiran hotel : Perkhidmatan bank, ATM (Automatik Transaction Machine) dan kedai runcit atau shopping complex. 

Selain itu, terdapat juga gym, gelanggang tenis dan padang golf, kawasan permainan untuk kanak-kanak, pusat urutan, sauna dan spa. Korang jangan lepaskan peluang untuk mencuba rawatan spa yang terbaik sekaligus dapat merehatkan dan meremajakan diri korang.

Jom rasai sendiri percutian mewah dengan harga yang berpatutan di One World Hotel bersama Traveloka.
Jom rasai sendiri percutian mewah dengan harga yang berpatutan di One World Hotel bersama Traveloka.

Jom rasai sendiri percutian mewah dengan harga yang berpatutan di One World Hotel bersama Traveloka.
Jom rasai sendiri percutian mewah dengan harga yang berpatutan di One World Hotel bersama Traveloka.

Jom rasai sendiri percutian mewah dengan harga yang berpatutan di One World Hotel bersama Traveloka.
Jom rasai sendiri percutian mewah dengan harga yang berpatutan di One World Hotel bersama Traveloka.

Jom rasai sendiri percutian mewah dengan harga yang berpatutan di One World Hotel bersama Traveloka.
Jom rasai sendiri percutian mewah dengan harga yang berpatutan di One World Hotel bersama Traveloka.

Jom rasai sendiri percutian mewah dengan harga yang berpatutan di One World Hotel bersama Traveloka.
Jom rasai sendiri percutian mewah dengan harga yang berpatutan di One World Hotel bersama Traveloka.

Bagi mereka yang sukakan aktiviti kecergasan, korang jangan lepaskan peluang pergi ke hotel's fitness center semasa korang menginap di sana.  Memang rugi sangat kalau korang tak mencubanya. Apa yang pasti, One World Hotel memberikan perkhidmatan kepada pelanggannya dengan kualiti yang tinggi, terbaik, dan sangat friendly. Ia adalah sangat sepadan dengan semua kemudahan yang disediakan dan menjanjikan percutian yang terbaik yang mungkin korang tak boleh lupakan.

Kesimpulannya, One World Hotel on Traveloka adalah sebuah hotel yang menawarkan perkhidmatan terbaik dan keselesaan pelanggan menjadi keutamaan mereka. Ini turut diakui oleh kebanyakan pelanggan yang telah menginap di hotel ini.

Jom rasai sendiri percutian mewah dengan harga yang berpatutan di One World Hotel bersama Traveloka.
Jom rasai sendiri percutian mewah dengan harga yang berpatutan di One World Hotel bersama Traveloka.

So, apa lagi. Marilah menikmati rawatan spa mewah khususnya serta alamilah pengalaman yang tiada tandingannya dengan menginap di One World Hotel.

Macam mana nak membuat tempahan secara online (booking) di Traveloka?

Untuk membuat booking atau tempahan secara online di Traveloka adalah sangat senang. Korang klik je di link di bawah :


Tapi, tak apa. Di sini cikla cuba explain melalui gambar yang cikla sertakan ni. Senang je kot nak faham.

Jom rasai sendiri percutian mewah dengan harga yang berpatutan di One World Hotel bersama Traveloka.
Jom rasai sendiri percutian mewah dengan harga yang berpatutan di One World Hotel bersama Traveloka.

Jom rasai sendiri percutian mewah dengan harga yang berpatutan di One World Hotel bersama Traveloka.
Jom rasai sendiri percutian mewah dengan harga yang berpatutan di One World Hotel bersama Traveloka.

Jom rasai sendiri percutian mewah dengan harga yang berpatutan di One World Hotel bersama Traveloka.
Jom rasai sendiri percutian mewah dengan harga yang berpatutan di One World Hotel bersama Traveloka.

Macam mana? Senang je kan? Apa lagi, cepat-cepat terjah link di atas kalau korang mahu merasainya sendiri. Selamat bercuti di One World Hotel on Traveloka. 

**Kredit picture here. 

Post a Comment

8 Comments

  1. Salam. Nampak best ni CL. Yang dekat-dekat boleh plan short getaway, harga pun berpatutan.

    ReplyDelete
  2. Saya pernah attend wedding kawan kat sini. Not bad. Tapi bermalam belum lagi lah.

    ReplyDelete
  3. Bila sebut Kelana Jaya, terus teringat dulu mrs pip study kat situ ...
    Seronok la One World Hotel ni coz dkt dgn kidzania, so yg bawa anak anak melancong, boleh menginap kat sini n singgah kat Kidzania tu....

    ReplyDelete
  4. selalu booking thru traveloka sebab selalu ada promo-promo best!

    ReplyDelete
  5. Cantik hotelnya. Kemudahan yang disediakan untuk pengunjung juga banyak. Kini,lebih mudah booking dengan Traveloka.

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  6. gempak nye hotel ni..
    Agak-agak berapa la rate semalaman ek. Jap nak check kat traveloka

    ReplyDelete
  7. Wah! Cantiknya... Thanks sebab sudi kongsi info. Boleh masuk dalam list nanti

    ReplyDelete