Bagi cikla, dalam mengaplikasikan solekan ke wajah kita, bahagian yang paling penting dan pasti akan diberi perhatian tentunya di bahagian bibir. Betul tak? Tak kiralah seseorang itu mengenakan mekap secara nipis, simple ataupun tebal. Pasti bahagian bibir yang kita aim dulu. Walaupun korang mengenakan mekap yang nipis, sebenarnya solekan sebegini adalah lebih mudah ditanggalkan dan yang pasti ia menjadikan korang lebih anggun dan fresh sepanjang hari.

Tips jadikan bibir lebih seksi.
Gambar diubahsuai dari carian Google.

Apa kata korang try tips macam mana nak jadikan bibir korang lebih seksi. Jom cuba 4 tips ni;

  1. Lipstick yang dipilih perlulah bertekstur untuk tampilkan kesan basah. 
  2. Sebelum korang memakai lipstick, oleskan dulu bibir korang dengan bedak asas supaya lipstick yang korang pakai tu lebih tahan lama. 
  3. Gunakan pensel bibir untuk melukis bentuk bibir tapi jangan lukis tebal sangat. 
  4. Pilih lipstick yang berwarna terang untuk kesan yang lebih dramatik.

Sumber Ruangan Ubah Imej.