Advertisement

Tazkirah : Tolong baca sampai habis.

TAZKIRAH : TOLONG BACA SAMPAI HABIS. Kita selalu luangkan sedikit masa utk Allah. Tapi, DIA selalu menyayangi dan merahmati kita. Allah sentiasa bersama kita. Mari kita luangkan masa 30 minit untuk ALLAH. Bukan berdoa, tetapi memujiNYA.


Tazkirah : Tolong baca sampai habis.

Kenapa kita mengantuk apabila SOLAT malam?Tapi, boleh berjaya sepanjang malam untuk berWhatsApp. Kenapa kita bosan bila melihat dan membaca AL-QURAN? Tapi, kita boleh menghabiskan masa berjam-jam lamanya untuk membaca WhatsApp. Kenapa kita sering mengabaikan dan memadam mesej-mesej yang berkaitan dengan agama? Tapi, kita boleh pulak simpan (save) dan forward mesej-mesej yang kelakar.

Kenapa masjid semakin sepi keadaannya? Tapi, pasar-pasar semakin meriah sedangkan dipasarlah tempat yang paling dibenci oleh Allah. Kenapa kita selalu menyebut nama artis-artis Tapi, susah pulak kita ingat sama ALLAH.

Dikatakan bahawa apabila malaikat maut mencabut nyawa daripada jasa orang yang sudah mati, itu satu pengalaman yang menyakitkan. Dikatakan juga bila manusia dibangkitkan pada Hari Kiamat, kesan sakit roh dicabut daripada jasad masih ada lagi.

Maka, ALLAH menyuruh kita untuk  membaca AYAT KURSI setiap selepas solat fardhu. Dinyatakan sesiapa yang membaca ayat kursi, roh mereka akan di cabut seperti mengambil sehelai rambut daripada tepung. Barangkali betapa ringannya rasa itu. Masya-Allah!  Moga Allah menyelamatkan kita daripada sebarang sakit dan moga DIA mematikan kita dengan jman di hati dan selamatkan kita daripada azab. Aamiin.

BACA DOA INI UNTUK HIDUP YANG LEBIH BAIK.

"Allahumma-inni-ala-zhikrika-waShukrika-wa-husni-ibaadatika...."

Semoga bermanfaat.

Sumber WhatsApp group.

Post a Comment

0 Comments