Advertisement

Tips macam mana nak baiki lipstick patah.

TIPS MACAM MANA NAK BAIKI LIPSTICK PATAH. Sebelum ni kalau lipstick dah patah kita buang je. Betul tak? Tapi takpe. Lepas ni kalau lipstick korang patah, korang boleh cuba tips ni. Dah boleh jimat dah kan. Tak payah beli lain. Nak tau caranya? Jom baca...

Tips macam mana nak baiki lipstick patah.

Tips macam mana nak baiki lipstick patah.

  1. Ambil lipstick yang dah patah tu, kemudian keluarkan lipstick tersebut dari bekasnya dengan menggunakan sarung tangan. 
  2. Then, bekas lipstick tu dipusingkan sampai ke bahagian yang patah tu. 
  3. Selepas tu, ambil lighter kemudian nyalakan api pada bahagian kedua-dua hujung lipstick yang patah tu sebelum korang sambungkan balik kedua-dua belah. 
  4. Bersihkan dan sekatakan bahagian yang bersambung tadi dengan menggunakan pencungkil gigi. 
  5. Akhir sekali letakkan lipstick dalam fridge selama setengah jam. Korang mesti tak percaya yang lipstick korang dah bersambung balik.

Selamat mencuba...

Sumber Ruangan Ubah Gaya.

Post a Comment

14 Comments

  1. Waah..bru tau..tq 4 sharing cikla

    ReplyDelete
  2. Good info. Memang masalah utama bila ada lipstik ni. Patah sokmo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Tau xpe. Mujurlah anak-anak cikla tak reti main lipstick ni kalau tak mengamuk sokmo ibu dia. Haha

      Delete
  3. Alamak.. sebelum ni kalau lipstic patah direct mengamuk & terus buang.. hahaha..
    nice sharing.. untuk kegunaan masa depan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan. Lebih-lebih lagi kalau lipstick kegemaran. Mmg mengamuk lah haha

      Delete
  4. wow... cam tu ye sis... tak pernah tahu lak... klu dah patah tu sy buang je la,,, hukhuk. nice sharing

    ReplyDelete
  5. Bagus tips ni..biasa patah buang je huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah. Biasa buat mcm tu kan.. Patah buang je.

      Delete
  6. aa, mek pernah tgk video tu. tapi biasanya lipstik tk pernah patah dan habis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikla pun jarang pakai lipstick. Kdg2 je. Lagipun anak-anak cikla tak jumpa mana cikla letak lipstick. Hehe

      Delete
  7. wow boleh cuba ni kalau tetiba terpatah >,<

    ReplyDelete