Advertisement

Bila orkidku berbunga....

BILA ORKIDKU BERBUNGA... Korang suka bunga orkid tak? Cikla nak kata favourite tak jugak. Kebetulan masa nak raya hari tu, husband cikla tetiba pulak beli bunga orkid. Colour purple lagi bunganya. Entah apa mimpi dia tah, hehe. So, cikla layankan aje. Mula-mula masa beli memang orkid tu tengah berbunga. Tapi, lepas beberapa minggu bunga semua gugur. Tinggallah daun aje. Everyday cikla siram dia. Sambil-sambil siram tu, konon-konon sembanglah dengan orkid tu, "hailah orkid, bilalah ko nak berbunga. Berbungalah, kan cantik". Tup-tup tumbuh pulak 'kudu' bunga... Wah, menjadi juga hasil pujukanku, hehe.

Bila orkidku berbunga....

Bila orkidku berbunga....
Bila orkidku berbunga....

Cuba tengok, cantik kan? Anak cikla dah geram dah nak usik bunganya. Tu sebab cikla gantung tinggi.. hehe... Satu pasu dah berbunga, satu lagi masih belum keluar bunganya. Tak sabar nak tunggu... hehe...

Bila orkidku berbunga....
Bila orkidku berbunga....

Semenjak dua menjak ni, mood macam nak ber'gardening' je. Niat di hati nak buat mini landskap untuk bunga-bunga cikla tu... lagipun, geram bila tengok bunga-bunga cantik bila balik umah mak, tu yang macam berkobar-kobar nak buat mini garden sendiri.. hehe...

Post a Comment

4 Comments

  1. wow, cantik sgt. hobi yang bagus tu gardening. nanti huda da ada kewangan sendiri pon kalo boleh nak sgt ade taman mini penuh dgn bunga bunga kita suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... lagipun cikla rasa gardening ni salah satu terapi diri jugak kan... release tensen.. heheee

      Delete
  2. Cantiknya bunga orkid cikLa....diana pun suka tanam bunga tapi bunga orkid ni beluma ada lagi diana tanam..

    ReplyDelete
  3. Haha...memang best sgt hobi ni.

    ReplyDelete