04 January 2018

[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon.

[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon.  | Assalamualaikum wbt. Hai korang. Buat apa tu? Cikla percaya, anak-anak zaman sekarang ni kalau cakap youtube, video cartoon mesti diaorang tau punyalah. Kadang-kadang, mereka lagi advance dari kita. Betul tak? Macam anak cikla, pantang tengok cikla pegang telefon, mulalah.. 'ibu, nak engok eeeeyub (nak tengok youtube)'...

Siapa yang tak tau youtube kan. Memang youtube merupakan aplikasi paling popular kalau kita nak tengok video. Kalau dulu, kita tau kita tak boleh nak download video dari youtube ke galeri terus. Kita hanya boleh download dan di simpan di dalam fail offline. Tapi, sekarang dah ada caranya. Mungkin korang ada yang dah tau, dan mungkin korang ada cara yang lagi mudah.

[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon.

Tapi, bagi cikla cara ni lagi senang. Korang nak tau tak? Tak payah nak baca panjang punya cerita, korang just follow je step by step dalam gambar yang cikla nak share ni. Jom tengok, memang sangat senang...

[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon.

Langkah demi langkah :

[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon.
[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon. 

[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon.
[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon. 

[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon.
[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon. 

[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon.
[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon. 

[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon.
[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon. 

[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon.
[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon. 

[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon.
[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon. 

[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon.
[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon. 

[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon.
[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon. 

[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon.
[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon. 

[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon.
[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon. 

[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon.
[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon. 

[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon.
[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon. 

[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon.
[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon. 

[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon.
[Entri Bergambar] 15 langkah mudah menyimpan video dari YOUTUBE ke galeri telefon. 

Senang je kan. Selamat mencuba. Happy watching...

*nota kaki : kalau korang nak download video dari facebook pun sama. Korang just copy link video and paste di savefrom.net. 


Sumber SINI

3 comments:

  1. kanak-kanak sekarang memang dah lebih advance dari kita. mak-mak memang tak boleh nak pegang fon dah sekarang ni. hihi. entry yang sangat bermanfaat. kalau tak habislah data internet.

    ReplyDelete
  2. Wow . Entri yang bermanfaat ni . Tq

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.