Advertisement

Batang ais krim jangan dibuang, ada gunanya...

BATANG AIS KRIM JANGAN DIBUANG, ADA GUNANYA... Budak-budak, kalau tengok ais krim memang macam kena 'rasuk' kan. Samalah macam anak cikla. Pergi kedai, mesti peti ais krim yang dikejarnya dulu. Tak kiralah ais krim murah ke mahal, janji ais krim. Huhu. Mula-mula tu cikla control jugaklah, takdelah selalu belikan. Iyelah, si kakak pun ada semput jugak, so tak boleh selalu makan ais krim. Tapi, disebabkan cikla pun jarang-jarang dah bawak diaorang pergi kedai (kalau cikla pergi kedai pun keluar senyap-senyap time diaorang leka main), sesekali tu ada jugaklah cikla belikan. Ok dah, stop pasal ais krim...

Kebanyakan ais krim yang dijual, mesti jenis ais yang mempunyai batang kan. Kecualilah kalau ais krim jenis cone atau mangkuk, itu lain ceritalah. So, selalunya kalau kita lepas makan ais krim mesti batangnya kita buang macam tu kan. Tak terfikir pun yang sebenarnya batang ais krim tu boleh dijadikan 'seni' yang sangat menarik dan ada yang kita tak terfikir pun ia diperbuat dari batang ais krim. Apa kata jom kita cuci mata sekejap tengok idea kreatif yang diperbuat dari batang ais krim. Jom jom.

Batang ais krim jangan dibuang, ada gunanya...

Batang ais krim jangan dibuang, ada gunanya...
Batang ais krim jangan dibuang, ada gunanya... 

Batang ais krim jangan dibuang, ada gunanya...
Batang ais krim jangan dibuang, ada gunanya... 

Batang ais krim jangan dibuang, ada gunanya...
Batang ais krim jangan dibuang, ada gunanya... 

Batang ais krim jangan dibuang, ada gunanya...
Batang ais krim jangan dibuang, ada gunanya... 

Batang ais krim jangan dibuang, ada gunanya...
Batang ais krim jangan dibuang, ada gunanya... 

Cantik kan? Cikla paling suka yang lampu meja. Cantik sangat. Kalau nak lagi cantik, boleh cat atau spray dengan warna kegemaran. Lagi marvellousJust sharing dan selamat mencuba kot-kot korang nak try buat kan. Hihi.

Sumber page Facebook Art and Crafts Idea.

Post a Comment

5 Comments

  1. Kreatif nya mcm2 boleh buat rupanya dgn btg aiskrim

    ReplyDelete
  2. Cantik.....selain tu boleh buat penanda buku dan berkreativiti dengan anak anak kecil...seronok =)

    ReplyDelete
  3. cantik! kreatif sgt,tinggal rajin je nak buat benda ni

    ReplyDelete
  4. menarik... tp brp lama la agaknye nk simpan batang eskrem tu.. hehehe

    ReplyDelete
  5. orang kretip ginilaaa jadinya.. jam tu cantik..!! warna warni..

    ReplyDelete