31 March 2018

Segmen Bloglist April hingga Jun + Mini Giveaway.

Segmen Bloglist April hingga Jun + Mini Giveaway.  | *this is sticky post until 8 pm on 31 Mac 2018. Sila scroll ke bawah untuk baca entri terbaru. TQ!  


-TAMAT-

Assalamualaikum wbt. Sekejap je dah masuk bulan Mac kan? Cepatnya masa berlalu, ke cikla yang leka? Allahu... Walau apapun, alhamdullillah sebab Allah masih memberi nikmat hidup pada diri ini dan kita semua. Semoga kita semua sentiasa bersyukur. 

So, berbalik kepada tujuan asal entri, ni, cikla sekali lagi nak buat segmen bloglist untuk blog kesayangan cikla ni untuk 3 bulan yang akan datang. Lepas tu, terlanjur cikla buat segmen ni, cikla nak buat mini giveaway sekali. Kiranya '2 in 1' lah ni. Cikla nak bagi beberapa hadiah koleksi peribadi cikla pada korang. Bukan apa, ada yang cikla tak pernah pakai pun. Daripada dia berhabuk dalam almari tu, cikla bagi kat koranglah...

Bila bercakap pasal syarat pulak, syaratnya pun senang sangat. Cikla malas nak bagi syarat berat-berat, lagipun cikla buat segmen ni untuk kita santai-santai je. Sambil-sambil tu mudah-mudahan boleh bantu naikkan trafik blog kita semua. So, apa lagi. Jom kita tengok syarat-syaratnya.

Segmen Bloglist April hingga Jun + Mini Giveaway.

Segmen Bloglist April hingga Jun + Mini Giveaway.

Syarat-syarat penyertaan seperti berikut;

  1. Follow blog ni pada yang belum follow di SINI. Nanti cikla akan followback
  2. Follow g+ di SINI
  3. Follow twitter di SINI
  4. Follow Instagram di SINI
  5. Like fb page di SINI
  6. Buat satu entri ringkas yang bertajuk 'Segmen Bloglist April hingga Jun + Mini Giveaway.
  7. Masukkan banner di atas dalam entri tersebut, kemudian linkkan ke entri ini. Tinggalkan link entri korang di ruangan komen. 
  8. Siap.

Segmen bermula dari 8 Mac 2018 hingga 31 Mac 2018 jam 8 malam. Macam biasalah, nanti cikla akan pilih 10 blog bertuah yang akan menyerikan bloglist blog ni nanti dan akan duduk dalam bloglist selama 3 bulan, dari April hingga Jun. Wow, lama tu. So, pada yang terpilih nanti, kena rajin update blog tau. Bolehlah cikla terjah blog korang hari-hari, insha'Allah. 

Untuk mini giveaway, cikla akan pilih 5 orang pemenang iaitu seorang yang akan menerima sebuah wallet wanita, seorang pemenang yang akan menerima sehelai instant shawl (warna biru bunga purple) dan 3 orang pemenang lagi untuk menerima shawl dari ZALORA setiap seorang.

Untuk bloglist, kalau penyertaan kurang dari 10, automatik semua join akan masuk dalam bloglist. Pemilihan pemenang bloglist dan pemenang mini giveaway pula akan dibuat secara rawak atas budi bicara cikla sendiri (saja nak tukar angin.. Hehe). Selain itu, untuk memeriahkan segmen ni, korang digalakkan blogwalking sesama sendiri.

Hadiah yang akan diberikan kepada yang terpilih dalam Mini Giveaway. 

Segmen Bloglist April hingga Jun + Mini Giveaway.
Segmen Bloglist April hingga Jun + Mini Giveaway. 

Segmen Bloglist April hingga Jun + Mini Giveaway.
Segmen Bloglist April hingga Jun + Mini Giveaway. 

Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim, cikla lancarkan segmen dan mini giveaway ni sekarang. So, apa lagi. Jemput join semua. Support cikla. Ok! Kalau segmen ni mendapat sambutan yang sangat luar biasa, insha'Allah cikla akan tambah 1 atau 2 hadiah lagi. Mungkin topup, atau barang juga... 

Selamat bersegmen korang. Terima kasih daun keladi, semoga korang terpilih nanti.


81 comments:

  1. joinnn

    http://www.mialiana.com/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  2. JOIN :)

    http://sweetepalhijau.blogspot.my/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  3. all da best utk segmen ni. sempat nnt ray join tau.... semoga meriah. ameen

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi. jom la join n meriahkan segmen GA kt sini

      http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

      Delete
  4. join http://aerillhassan.blogspot.com/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  5. Huiiii lawanya giveaway cikla

    ReplyDelete
  6. Bookmark dulu, nanti saya join ye :)

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Cikla
    S.K. join
    Semoga Cikla sentiasa dimurahkan rezeki :D
    http://stnrsyfh.blogspot.my/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Cikla
    S.K. join
    Semoga Cikla sentiasa dimurahkan rezeki :D
    http://stnrsyfh.blogspot.my/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  9. Saya join ye Cikla :)
    http://www.nurzariniismail.com/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  10. Mantabs nech mini giveaway-nya, salam kenal n kunjungan from blogger surabaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi singgah. Salam kenal.

      Delete
  11. http://chea94.blogspot.my/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  12. join

    https://belogsjm.blogspot.my/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  13. http://www.airahsyahirah.com/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  14. hye hye EMA TUNZ di sini, dah join giveaway.

    http://www.lubukseni.com/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum..
    zati join ^^

    https://z3tty.blogspot.my/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  16. mesti ramai join punya :)

    ReplyDelete
  17. ana join ya
    http://adna2029.blogspot.my/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  18. wah wah 2 in 1.
    nanti aida join ye cikla.
    ni bersiaran dari phone.
    amat la tak mesra nak buat entry.

    ReplyDelete
  19. MF join... support cik la di sini... MF takde twitter nak follow.. syarat lain MF dapat penuhi... jika ada tertinggal maklmkan ya..

    http://www.mariafirdz.com/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok, takpe MF. Terima kasih sudi join. Good luck.

      Delete
  20. Join sekali...

    http://byshaz.blogspot.com/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  21. https://messarah.blogspot.my/2018/03/segmen-blogslist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  22. ain join :)
    http://akuainkausiapa.blogspot.my/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  23. http://queensyanis.blogspot.my/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum CikLa, saya join ye :)
    https://nadiaafarhanaa.blogspot.my/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  25. join..

    http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  26. Saya join...

    https://jombercontest.blogspot.my/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  27. join
    https://asyiqin89.blogspot.my/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  28. saya join..

    http://darihatimissmulan.blogspot.my/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  29. saya join

    http://penselduabee.blogspot.com/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  30. Gee join๐Ÿ˜ƒ

    http://www.zianaeunos.com/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html?m=1

    ReplyDelete
  31. join :)

    http://www.sayidahnapisah.com/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  32. CikLa saya pun join tanda sokongan:
    https://rodiahamir.blogspot.my/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  33. Ika join ya cikla. :)
    https://ikashoid.blogspot.my/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  34. Assalamualaikum CikLa, saya datang untuk join dan support CikLa..

    http://starlavenderluna.blogspot.my/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  35. CikLa...Sha join yeaa,,

    http://www.shalimaryusof.com/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Sha sudi join. Good luck.

      Delete
  36. saya join.
    http://puankuci.blogspot.my/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  37. Done join(twitter saya tak ada)

    https://rabiadawiyah21.blogspot.my/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takle kalau xde. Btw, Terima kasih sudi join. Good luck.

      Delete
  38. Salam cikla ๐Ÿ˜

    http://zzzyy.blogspot.my/2018/03/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini.html

    ReplyDelete
  39. syu join.

    http://www.syuhadasalleh.com/2018/03/31/segmen-bloglist-april-hingga-jun-mini-giveaway/

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.