Wit wit. Hari ni dah hari keempat raya dah. Wah, pantasnya masa berlalu kan. Pejam celik, pejam celik dah nak dekat seminggu dah raya.  Ermmm. Korang dah habis round beraya ke? Ke masih lagi mood beraya membara-bara? Ke just lepak kat depan TV je layan macam-macam cerita. Kalau itu memang best kan.

Sekarang ni cikla, dah kat umah mak cikla pulak. Malam tadi sampai. Adududu. Raya ketiga baru dapat balik umah mak. Tunggu kak ipar sebelah rumah balik dari kampung, sebab bergilir temankan pak mertua yang kurang sihat. 

Lagipun, memang tahun ni turn raya Banting dulu walaupun takde istilah raya ikut turn sebenarnya. Hihi.

Turn beraya di rumah mak pulak.
Turn beraya di rumah mak pulak. Dengan budak angin satu badan. Hihi. 

Dah raya keempat kat, of courselah ketupat rendang dah takde dah. Biasalah, nak dapat ketupat rendang lemang semua tu raya pertama memang meriahlah. 

So, hari ni mak cikla masak mee sup je. Masakan mak always tersedap di dunia walaupun yang simple. Sedap sangat kan. Entah apalah rahsianya. Huhu.

Tadi tengah hari sempat jugak cikla pergi beraya kat umah pak su cikla kat Jeram. Cik hubby kerja pulak raya ni. Lepas hantar cikla balik sini, pagi tadi dia pergi kerja balik. Huwaaaa. Seminggu ooo kerja. Memang frustrated jugaklah. Tak dapat nak beraya ke mana. Duduk rumah tunggu orang datang.

Oklah korang, selamat beraya. Raya, raya jugak. Kesihatan kena jaga tau. Have fun! 

Daaaaaaaaa.