Sekarang ni macammacam berita kita dengar pasal produk yang tak halal tapi diletak tanda halal. Sebenarnya, perkara sebegini kita tak boleh pandang ringan sebab sebagai orang Islam kita wajib memakan makanan yang halal dan suci. Lagipun apa yang kita makan akan menjadi darah daging dan sebati dengan diri kita. Jadi, memang tersangatlah pentingnya tau.

Oklah, cikla nak share tanda logo halal yang sah yang telah disahkan oleh JAKIM. Kadang kadang kita tengok tanda logo halal pada sesetengah produk makanan ni berbeza bezanya. Jadi, cikla rasa info ni amat berguna untuk kita supaya kita tau logo yang betul betul sah. So, kita nak beli produk pun takdelah was-waskan. Betul tak?

Haaa, kat bawah ni adalah tanda logo halal yang sebenar dan sah. Lepas ni takde lagi ragu-ragu ok.

Tanda logo HALAL yang sah!
Tanda logo HALAL yang sah!

Semoga info ni bermanfaat untuk kita semua.

*Sumber: facebook.com.