"Luahan Rasa Tanpa Suara"

30 May 2014

Happy anniversary yang ke-5!

Wah wah, pagi-pagi lagi dah romantika bagai kan. Sebenarnya cikla saja nak share hari ni hari yang amat bersejarah bagi cikla dan suami tercinta. Hari ulangtahun perkahwinan kami yang ke-5.

Happy anniversary yang ke-5!
Happy anniversary yang ke-5!

Syukur Alhamdullillah, pejam celik pejam celik, dah masuk 5 tahun kami melayari bahtera rumahtangga kami bersama-sama. Bermula dari perkenalan yang tak disengajakan, berkawan, dan timbul bibit-bibit suka (ececeh dah macam drama sinetron lak, hehe) sampailah kami bertunang, bernikah dan seterusnya ada anak (haa dah nak masuk tiga pun, insyaAllah).

Happy anniversary yang ke-5!
Happy anniversary yang ke-5!

Happy anniversary yang ke-5!
Happy anniversary yang ke-5!

Happy anniversary yang ke-5!
Happy anniversary yang ke-5!

Happy anniversary yang ke-5!
Happy anniversary yang ke-5!

Tak dinafikan sepanjang kami bersama memang ada dugaan dan ujian yang datang, tapi Alhamdullilah semuanya dipermudahkan. Suka duka, pahit manis semuanya dah dirasai bersama. Bak kata P.Ramlee, "sedangkan lidah lagi tergigit, ini pula suami isteri." Namun, semuanya kami hadapi dengan matang dan lapang dada. Tolak ansur dan sikap give and take amat penting. 

Ditambah pula dengan kehadiran puteri-puteri yang comel dan ceria menguatkan kasih sayang kami. Jauh disudut hati, cikla berdoa dan mengharapkan semoga ikatan cinta dan kasih sayang ini akan kekal sehingga ke Jannah (bak kata orang sekarang kan).

Semoga Allah sentiasa merahmati hubungan ini dan semoga kebahagiaan akan menjadi milik kami selamanya. Aamin ya Rabb. Doakanlah yang terbaik untuk cikla dan keluarga ye, thanks a lot!

2 comments:

  1. Hapoy Anniversary CikLa..Semoga kekal hingga jannah

    ReplyDelete