Korang mesti kenalkan dengan sis Sheila Rusly kita ni. Beliau merupakan seorang pelakon, pengacara dan penerbit yang popular di Malaysia. Baru-baru ni, sis kita ni ada produce satu perfume jenamanya sendiri. Actually, sebelum ni dah banyak jugak cikla baca orang-orang dok promote perfume ni kat laman sosial. Baca punya baca, macam nak cuba pulak, kebetulan perfume yang cikla guna sebelum ni dah habis. Cikla memang pesen pakai sampai habis lepas tu baru beli baru, haha. 

Wanita dan wangian memang tak dapat dipisahkan. Betul tak? Orang cakap ibarat irama dan lagu. Amboi, bermadah pepatah pulak cikla. Haha. Ok-ok, nak dijadikan cerita, kebetulan adik cikla ada jual perfume. Memang dah berjodoh kot. Kalau korang nak try jugak boleh klik SINI untuk sebarang pertanyaan. *cehh, sempat promote tu, keh keh keh. 

Lepas selesai urusan bank in duit bagai, so dengan penuh debaran menunggu kedatangan perfume yang menjadi bualan seantero Malaysia ni.. *hamboi, ayat bodek ke apa ni? Haha. Akhirnya, apa yang ditunggu-tunggu tiba juga. Perfume MATAHARI by SheilaRusly akhirnya berada dalam genggamanku. Hehe. *ayat kemain lagi. So, inilah rupa perfumenya.

Wanginya perfume MATAHARI by SheilaRusly.
Wanginya perfume MATAHARI by SheilaRusly.

Pada pendapat cikla, bau perfume ni memang wangi, dan baunya taklah kuat sangat sampai sakit hidung menghidunya. Orang cakap bau soft soft manja gitu. Bau-bau bunga. Spray sikit pun dah ok. Lagipun kita orang perempuan ni tak digalakkan berwangi-wangian sangatkan kecuali dihadapan mahram. So, nak spray pun ala-ala ajelah. Jangan bagai tak ingat pulak masa spray nanti, haha.

Wanginya perfume MATAHARI by SheilaRusly.
Wanginya perfume MATAHARI by SheilaRusly.

So, kat sini cikla nak share jugak beberapa tips macam mana nak buat bau perfume ni bertahan lebih lama di badan kita, iaitu;

  1. Digalakkan mandi dulu sebelum menggunakan perfume.
  2. Sapu pelembap ke kulit kita.
  3. Sembur perfume ke titik-titik nadi seperti titik nadi di pergelangan tangan, di belakang telinga, dan di belakang lutut.
  4. Sapu vaseline/olive oil pada titik titik nadi sebelum menyembur perfume.
  5. Simpan botol perfume di tempat yang sejuk dan gelap.

Wanginya perfume MATAHARI by SheilaRusly.
Wanginya perfume MATAHARI by SheilaRusly.

Di samping itu, antara kelebihan perfume ni yang cikla boleh kongsikan dengan korang adalah; ia mempunyai bauan yang soft + sweet + floral, perfume ni tahan hingga 12 jam, didatangkan dalam EDP 30ML, mudah dibawa letak je dalam handbag kita, setanding dengan jenama international dan yang paling penting boleh di bawa solat.

Dari segi harga pulak, cikla rasa ia adalah harga mampu milik iaitu hanya berharga RM45 (exclude postage) untuk semenanjung Malaysia dan RM48 (exclude postage) untuk Sabah Sarawak. So, nak cakap banyak pun tak guna kan. Apa kata korang beli dan cuba sendiri. Semoga kita semua sentiasa wangi-wangi sepanjang masa.

Sumber SINI.