Hari ni, hari pertama sekolah dibuka semula. Semua budak-budak tak kiralah dari tadika sampailah ke tingkatan 6, semuanya mula sekolah. Puas ke cuti panjang? Jangan cakap tak puas cuti tau, lagipun ada sesetengahnya sampai tak tau nak buat apa time cuti, betul tak? Keh keh keh.

Pagi ni bila cikla skrol newsfeed fb, rata rata mak bapak up status pasal anak mereka start sekolah hari ni. Seronok tengok, colourful dengan uniform yang berbagai warna, dan paling best menatap wajah comel anak memasing. Hehe. Anak-anak cikla pun tak terkecuali. Hari ni kakak batrisyia dengan kakak damia mula sekolah jugak. Kakak batrisyia 6 tahun, kakak damia pulak 4 tahun.

Pagi tadi bangun nampak semangat je mereka. Cuma kakak damia meragam sikit. Biasalah kan. Sebelum ni selalu bangun lewat sikit. Tapi pujuk-pujuk ok dah dia. Kakak batrisyia ok je, mandi sendiri, siap sendiri. Semangat waja sungguh. Bak kata ayahnya, keh keh keh.

Selamat kembali ke sekolah anak-anakku!
Selamat kembali ke sekolah anak-anakku!

Ibu harap anak-anak ibu baik baik kat sekolah tau. Jangan nakal-nakal. Dengar cakap cikgu. Belajar rajin-rajin. Apalah cerita nanti bila diaorang kat sekolah. Dengarkan ajelah, hehe.