31 October 2018

Segmen Bloglist Akhir Tahun November hingga Disember 2018 ciklapunyabelog.

Segmen Bloglist Akhir Tahun November hingga Disember 2018 ciklapunyabelog. | Assalamualaikum wbt.  *this is sticky post until 8 pm on 31 Oktober 2018. Please scroll below to read a latest entry. TQ!  


-SEGMEN TAMAT-

Macam biasa, cikla nak mencari 10 blog yang aktif dan bertuah untuk dimasukkan ke dalam bloglist ciklapunyabelog.blogspot.my bagi bulan November hingga Disember yang akan datang ni. Sebenarnya, cikla dah terlupa pun pasal segmen ni. Patutnya, Bloglist Oktober hingga Disember. 

Aduhai, dah setengah bulan Oktober baru cikla teringat. Mujur tak habis bulan lagi. 

Disebabkan kita sudah berada di hujung tahun 2018, so segmen ini cikla namakan Segmen Bloglist Akhir Tahun November hingga Disember 2018 ciklapunyabelog. 

Macam biasa, mestilah ada syaratnya juga kan. Barulah best. Hehe... Jom kita tengok syarat-syaratnya. Mudah je pun syaratnya.

Segmen Bloglist Akhir Tahun November hingga Disember 2018 ciklapunyabelog.

Segmen Bloglist Akhir Tahun November hingga Disember 2018 ciklapunyabelog.
Segmen Bloglist Akhir Tahun November hingga Disember 2018 ciklapunyabelog.

8 syarat penyertaan yang sangat senang adalah seperti berikut;

  1. Follow blog ni pada yang belum follow di SINI. Nanti cikla akan followback
  2. Follow g+ di SINI.
  3. Follow twitter di SINI
  4. Follow Instagram di SINI
  5. Like fb page di SINI
  6. Buat satu entri ringkas yang bertajuk 'Segmen Bloglist Akhir Tahun November hingga Disember 2018 ciklapunyabelog.' Masukkan banner di atas dalam entri tersebut, kemudian linkkan ke entri ini. 
  7. Tinggalkan link entri korang di ruangan komen. 
  8. Siap.

Segmen berlangsung dari 16 Oktober hingga 31 Oktober pukul 8 malam. 

Cikla akan pilih 10 blog bertuah yang akan menyerikan bloglist blog ni nanti dan akan duduk dalam bloglist selama dua bulan. Oh ye, kalau penyertaan kurang dari 10, automatik semua peserta akan masuk dalam bloglist. 

Pemilihan akan dibuat secara rawak menggunakan khidmat random.org dan korang sangat digalakkan blogwalking sesama sendiri jugak. 

Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim, cikla lancarkan segmen ni sekarang. Marilah join semua. Kita kasi gegar ini segmen. Haha.

Selamat bersegmen korang! 

48 comments:

  1. bismillah.
    aida join dah...
    http://www.adianiez.com/2018/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-november.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Aida sudi join. Good luck..

      Delete
  2. Wah segmen blog lists. InsyaAllah nanti ana join cikla. All the best to all blogger friends.

    ReplyDelete
  3. joinnnn

    http://www.mialiana.com/2018/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-november.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Mia sudi join. Selamat bersegmen. Good luck..

      Delete
  4. http://www.aimisyahirah.com/2018/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-november.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Misya sudi join. Good luck.

      Delete
  5. Assalamualaikum CikLa, saya datang join dan support..

    https://www.shikinrazali.com/2018/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-november.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Shikin sudi join. Good luck.

      Delete
  6. Assalamualaikum. Saya join.

    https://hanifadhlinaabdulrahman.blogspot.com/2018/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-november.html

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum CikLa. Saya join lagi.

    https://jombercontest.blogspot.com/2018/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-november.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Hani sudi join. Good luck...

      Delete
  8. http://zzzyy.blogspot.com/2018/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-november.html

    Saya join yea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Shirven sudi join. Good luck...

      Delete
  9. Fatina join :)

    https://theinfinitywords.blogspot.com/2018/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-november.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Fatina sudi join. All the best...

      Delete
  10. Assalamualaikum Cikla. Miya join segmen ni..

    https://sigadisberkacamata.blogspot.com/2018/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-november.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Miya sudi join... Good luck

      Delete
  11. join : )

    https://sweetepalhijau.blogspot.com/2018/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-november.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sudi join. All the best.

      Delete
  12. Assalam. Ejulz join :)

    https://ejulz.blogspot.com/2018/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-november.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Ejulz sudi join. Good luck...

      Delete
  13. join

    https://jm2u.blogspot.com/2018/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-november.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikla dah check entri awak, tp takde banner. Letak banner ye, nanti baru cikla masukkan awk dalam senarai peserta yang join. Tq.

      Delete
  14. Assalamualaikum Cik La. Syaza join! TQ buat segmen ni :)

    https://www.vitaminsyaza.com/2018/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-november.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Syaza sudi join. Good luck.

      Delete
  15. Ciktie join

    http://www.ciktie.com/2018/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-november.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Ciktie sudi join. Good luck

      Delete
  16. Cik Ash join

    https://www.cikash.com/2018/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-november.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Cik Ash sudi join. Good luck.

      Delete
  17. join cikla....
    http://kabelgitar.blogspot.com/2018/08/agen-penjual-kabel-gitar-kualiatas-no-1.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamu kena buat entri mengenai segmen ini ya. Nanti update, baru cikla masukkan kamu dalam list

      Delete
  18. https://zafirahnazri.blogspot.com/2018/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-november.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Fira sudi join... Good luck

      Delete
  19. Join..
    http://www.huhahuhajerr.com/2018/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-november.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak sudi join. Good luck...

      Delete
  20. Insha Allah.. Ada kesempatan. Sy follow nnt segmen ni. All the best..

    ReplyDelete
  21. saya join ye kak :)

    http://www.farhanajafri.com/2018/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-november.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Ana sudi join... Good luck!

      Delete
  22. Assalamualaikum cikla. Hana join segmen ya :D Bismillah..

    https://hanaintown.blogspot.com/2018/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-november.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Hana sudi join... Good luck...

      Delete
  23. join..

    https://mulan-sahbanu.blogspot.com/2018/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-november.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Banu sudi join... Good luck.

      Delete
  24. saya join

    https://penselduabee.blogspot.com/2018/10/segmen-bloglist-akhir-tahun-november.html

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.