08 December 2016

Negaraku by Faizal Tahir feat Joe Flizzow, Altimet dan Sonaone... Lagu patriotik yang best...

Negaraku by Faizal Tahir feat Joe Flizzow, Altimate dan Sonaone... Lagu patriotik yang best... | Assalamualaikum wbt... Sebenarnya dah beberapa kali cikla dengar lagu ni di radio. Best jugak. Lagu patriotik ni.... Bagi cikla, kalau Faizal Tahir buat lagu mesti best.... Jom kita tengok liriknya...

Negaraku by Faizal Tahir feat Joe Flizzow, Altimet dan Sonaone... Lagu patriotik yang best...

Lirik lagu NEGARAKU. (Sumber SINI)

(Faizal Tahir)
Negaraku
Negaraku
Ku beri sepenuhnya
Ku beri sepenuhnya ini....
Negaraku..Oh darahku
Hiduplah sepenuhnya
Dirgahayu semua...

(Joe Flizzow)
Kalau kata itu kota
Kami bina tamadun
Lihat rangkap-rangkap pantun
Hidup beratus tahun
Bangkit seribu perwira
Selamat sejuta insan
Gelap dalam matahari
Insan juga bisa insaf....
Mana cerita panglima yang wujud benar
Awang hitam kaji awan putih bila berlayar
Hamba keliling dunia
Tuannya yang terkenal
Dah merdeka di jasad
Harus bebas di akal...

(Faizal Tahir)
Hatiku tetap hanya padamu
Keranamu aku berdiri...

(Joe Flizzow)
Tanpamu cita-cita
Hanya kekal sebagai mimpi
Semuanya bermula dari sini...

(Faizal Tahir)
Negaraku
Negaraku
Ku beri sepenuhnya
Ku beri sepenuhnya demi.....
Negaraku..Oh darahku
Hiduplah sepenuhnya
Dirgahayu semua....

(Altimet)
Dan dari '57
Jalannya telah disuluh
Bangkit seakan subuh
Rebung diluntur buluh....
Terus ke '63
Kami menjadi kita
jangan dipersia akibat titik-titik nila
Biar hujan batu turun selebat tengkujuh
Selagi kami mampu, semangat tak pernah lumpuh
Selagi ada tubuh, untuk kamu aku memburuh
Usaha yang aku bubuh, semua petir tiada guruh....

(Faizal Tahir)
Hatiku tetap hanya padamu
Keranamu aku berdiri...

(Altimet)
Tanpamu cita-cita
Hanya kekal sebagai mimpi
Semuanya bermula dari sini...

(Faizal Tahir)
Negaraku
Negaraku
Ku beri sepenuhnya
Ku beri sepenuhnya demi.....
Negaraku..Oh darahku
Hiduplah sepenuhnya
Dirgahayu semua...

(SonaOne)
Ini untuk kamu
Yang terima undi aku
Try 'na change the world
Bagi dunia suara baru
Ini bukan negara aku
Ini negara kita
Buat je cara kita
Buat je cara kita...

(Faizal Tahir)
Negaraku
Negaraku
Ku beri sepenuhnya
Ku beri sepenuhnya ini.....
Negaraku..Oh darahku
Hiduplah sepenuhnya
Dirgahayu semua...

(SonaOne)
Ini untuk kamu
Yang terima undi aku
Try 'na change the world
Bagi dunia suara baru
Ini bukan negara aku
Ini negara kita
Buat je cara kita
Buat je cara kita......


Semangat pulak kan bila dengar lagu ni. Pendapat cikla, mungkin ni salah satu cara mereka nak 'bakar' or naikkan semangat rakyat terutama golongan muda mudi supaya cinta dan sayangkan negara kita yang tercinta ni..... Bagus inisiatif diaorang ni.... syabasss!!

Sumber video youtube.

4 comments:

  1. Mayy pun suka lagu ni, hihihihi kadang2 ternyanyi dirgahayu pulak ikut irama negaraku ni, confuse,hahaha.

    ReplyDelete
  2. 'Negaraku' tu tajuk lagu kebangsaan kita.
    Mungkin kena cari tajuk lain supaya tak konpius.

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.