Anak sakit tekak? Meh cuba ni nak bagi lega.

By Cikla Shahril - July 04, 2020

ANAK SAKIT TEKAK? MEH CUBA NI NAK BAGI LEGA. Jangan ingat orang dewasa je kena sakit tekak, kanak-kanak pun boleh alamai juga tau. Kalau korang nak tau, bila anak-anak ni diserang sakit tekak, diaorang ni ada yang suka pada makanan yang suam dan ada pulak yang suka pada makanan yang sejuk.

Anak sakit tekak? Meh cuba ni nak bagi lega.
Anak sakit tekak? Meh cuba ni nak bagi lega. Gambar kredit Google.

Kalau anak lebih memilih makanan yang suam, bagi mereka makan, sup dengan roti putih dan minuman coklat suam atau jus epal suam. Tapi, kalau anak request makanan yang sejuk, beri mereka makanan seperti dadih, aiskrim, milk shake atau jus buah-buahan. Sesekali anak request nak makan kan, layankan ajelah. Hihi.

  • Share:

You Might Also Like

2 Orang yang komen.

  1. kalau saya yang sakit tekak memang air asam jawa jelah jawapannya haha

    ReplyDelete
  2. Yang doktor selalu pesan, jangan makan makanan berminyak hehe

    ReplyDelete