Tadi, masa cikla on the way balik kampung, banyak cikla tengok kereta kibarkan bendera Kedah. Mungkin mereka mereka ni penyokong pasukan hijau kuning yang sanggup turun ke Selangor semata-mata memberi sokongan pada pasukan mereka. Bagus tu, semangat kesukanan yang positif yang kita nak tengok kan.

Orang cakap, menang kalah adat pertandingan kan. Janganlah nanti kalau pasukan yang kita sokong kalah, mulalah tak puas hati, ejek mengejek, maki hamun dan yang paling teruk sampai mencetuskan keadaan huru hara. Tak mau lah sampai jadi macam tu. Kita nak happy happy kan, dah jadi kacau bilau dah tak best dah.

Siapa juara? Pentas akhir Piala Malaysia 2016....
Siapa juara? Pentas akhir Piala Malaysia 2016....

Ermmm, agak-agak pasukan manalah yang akan jadi juara kan? Cikla dah tentu tentu sokong pasukan kesayangan cikla ni, Red Giant. Bagi cikla, tak kiralah pasukan mana yang berjaya nanti, itu rezeki memasing. 

Lagipun, mereka yang dah berjaya sampai ke peringkat akhir pun dah kira bertuah sebab bukan senang.

Betul tak?

All the best untuk kedua-dua pasukan. Bermainlah dengan bersungguh sungguh. Majulah sukan untuk negara.