Segmen Bloglist Jan hingga Mac 2020, #ciklapunyabelogdotblogspotdotmy

By Cikla Shahril - December 31, 2019

Segmen Bloglist Jan hingga Mac 2020, #ciklapunyabelogdotblogspotdotmy *this is sticky post until 8 pm on 31 Disember 2019. Please scroll below to read a latest entry. TQ!  

Hai semua. Fuhhh, rasanya dah lama giloss cikla tak buat segmen or giveaway kan. Rindu lahaiii. So, kali ni kita buat comeback. Hihi. By the way, alhamdulillah sekarang kita dah pun berada di pertengahan bulan Disember. Lebih kuranglah kan. Alahai, cepatnya masa berlalu. Tak lama lagi dah nak habis dah tahun 2019. Hurmm, macam mana dengan tahun 2019? Mesti banyak kenangan tak boleh dilupakan kan. Betul? 

So, bersempena dengan ini, cikla nak melancarkan satu segmen bloglist untuk mencari blog-blog yang aktif duduk dalam bloglist cikla. 

Segmen Bloglist Jan hingga Mac 2020, #ciklapunyabelogdotblogspotdotmy


Segmen Bloglist Jan hingga Mac 2020, #ciklapunyabelogdotblogspotdotmy
Segmen Bloglist Jan hingga Mac 2020, #ciklapunyabelogdotblogspotdotmy

Macam selalu, cikla ada letakkan beberapa syarat mudah untuk korang join segmen ni. Alaaa jangan risau, senang kacang je. Jom check syaratnya satu-satu. Syarat penyertaan utama yang sangat senang adalah seperti berikut;

  1. Follow blog ni pada yang belum follow di SINI. Nanti cikla akan followback
  2. Follow g+ di SINI.
  3. Follow twitter di SINI
  4. Follow Instagram di SINI
  5. Like fb page di SINI
  6. Buat satu entri ringkas yang bertajuk 'Segmen Bloglist Jan hingga Mac 2020, #ciklapunyabelogdotblogspotdotmy' Masukkan banner di atas dalam entri tersebut, kemudian linkkan ke entri ini. 
  7. Dalam entri itu juga, korang share lah sikit apa kenangan, pengalaman, cerita dan apa-apa saja yang berlaku sepanjang tahun 2019 ni pada diri korang ataupun orang sekeliling korang. Tak payah panjang-panjang, satu perenggan pun dah ok dah. 
  8. Lepas tu, korang tinggalkan link entri korang di ruangan komen. 
  9. Settle! 

Segmen berlangsung dari  17 Disember hingga 31 Disember 2019 pukul 8 malam. Keputusan akan diumumkan inshaAllah selewat-lewatnya 1 Januari 2020, inshaAllah. Cikla akan pilih 10 blog bertuah yang akan menyerikan bloglist blog ni nanti dan akan duduk dalam bloglist selama 3 bulan. Tapi, kalau penyertaan kurang dari 10, automatik semua peserta akan masuk dalam bloglist. Pemilihan pemenang akan dibuat menggunakan khidmat random.org dan korang digalakkan blogwalking sesama sendiri jugak. 

Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim, cikla lancarkan segmen ni sekarang. Mehlah join ramai-ramai. Support cikla ok! Selamat bersegmen korang! 

❤SENARAI PESERTA❤

  • Share:

You Might Also Like

17 Orang yang komen.

  1. tahniah
    mudah2an meriah sambutannya

    ReplyDelete
  2. Nak join juga nanti..menarik

    ReplyDelete
  3. done join ^_^

    https://www.uminazrah.com/2019/12/segmen-bloglist-jan-hingga-mac-2020-ciklapunyabelog.html

    ReplyDelete
  4. saya join yea

    http://zzzyy.blogspot.com/2019/12/segmen-bloglist-jan-hingga-mac-2020.html

    ReplyDelete
  5. join..

    https://mulan-sahbanu.blogspot.com/2019/12/segmen-bloglist-jan-hingga-mac-2020.html

    ReplyDelete
  6. Mama join ye

    http://www.mamapipie.com/2019/12/segmen-bloglist-jan-hingga-mac-2020.html

    ReplyDelete
  7. join ciklaa http://www.sayidahnapisah.com/2019/12/segmen-bloglist-jan-hingga-mac-2020.html

    ReplyDelete
  8. Hana join ;)

    https://thepolarishana.blogspot.com/2019/12/segmen-bloglist-jan-hingga-mac-2020.html

    ReplyDelete
  9. Syangnya terlepas pulak.. Ala, ala.. happy new year cik La. ^^

    ReplyDelete