Budak-budak boleh kena resdung? Jom ikhtiar dengan MMG. Rawatlah sebelum melarat.

By Cikla Shahril - December 09, 2019

BUDAK-BUDAK BOLEH KENA RESDUNG? JOM IKHTIAR DENGAN MMG. RAWATLAH SEBELUM MELARAT. Hari tu cikla ada terbaca satu artikel, katanya budak-budak pun boleh kena resdung. Uishh, tak sangka pulak kan. Ingat kita yang warga mas je boleh kena. Pastu kan cikla baca lagi, resdung ni pulak kalau tak dirawat, boleh jadi sampai buta. Allahu. Seriau baca. 

Bukan apa, katanya kuman resdung ni dia kan hidup, so memang boleh je kalau dia nak merebak. Merebak ke mata pun boleh tau. Mata pulak kena jangkitan sampai bernanah. Inilah kita panggil tahap kronik, tu yang boleh buta tu. Hurmm, zaman sekarang ni memang macam-macam penyakit kita dengar kan. Semoga kita semua dilindungi dari penyakit dan musibah. Aamin. 

Budak-budak boleh kena resdung? Jom ikhtiar dengan MMG. Rawatlah sebelum melarat.
Budak-budak boleh kena resdung? Jom ikhtiar dengan MMG. Rawatlah sebelum melarat. Gambar carian Google. 

Oh ye. resdung ni senang je nak kenal dia. Sebenarnya kan, simptom resdung dengan selsema biasa nih hampir sama, contohnya selalu bersin dengan gatal hidung. Kalau hidung dah start gatal tu memang tak boleh nak kautim langsung. Kadang-kadang tu, sampai merah-merah hidung tu kena tenyeh. Adehh. 

Untuk pngetahuan korang, apa yang membezakan kedua-duanya adalah kalau selsema, kita telan panadol ke atau ubat selsema ke cepat je elok kan, pastu nak kena balik pun takdelah kerap sangat. Tapi, kalau resdung pulak, korang dah telan macam-macam ubat tapi macam susah je nak elok. Lagi satu, korang kerap kena resdung nak-nak pulak kalau korang selalu terdedah pada alergan yang boleh sebabkan resdung ni. Macam habuk ke, bulu meow ke, atau cuaca sejuk. 

Agak-agak macam mana ye korang nak kurangkan simptom ni semua atau senang cakap kita kasi hilang terus? Kalau cikla cakap dengan minyak urut moden MMG boleh kasi settle, korang percaya ke? Kalau korang nak tau, dekat dalam MMG ada menthol crystals yang memang bagus nak bagi lega simptom selsema termasuk resdung. Benda ni sifat dia antiseptik, so insaAllah memang boleh halang kuman tu dari merebak dan bertambah. Memang magic sungguh si menthol crystals ni tau. 

Budak-budak boleh kena resdung? Jom ikhtiar dengan MMG. Rawatlah sebelum melarat.
Budak-budak boleh kena resdung? Jom ikhtiar dengan MMG. Rawatlah sebelum melarat. 

Budak-budak boleh kena resdung? Jom ikhtiar dengan MMG. Rawatlah sebelum melarat.
Budak-budak boleh kena resdung? Jom ikhtiar dengan MMG. Rawatlah sebelum melarat. 

Budak-budak boleh kena resdung? Jom ikhtiar dengan MMG. Rawatlah sebelum melarat.
Budak-budak boleh kena resdung? Jom ikhtiar dengan MMG. Rawatlah sebelum melarat. 

Halahhh halahhh, kalau korang tak percaya, meh korang kena try sendiri. Ramai dah cuba memang semuanya puas hati. No more achomm achimm. Yeayy!  Jom ikhtiar rawat, jangan bior sampai melarat. Sesiapa pun BERISIKO kena tau, selagi korang mempunyai hidung. Ehhh.

Budak-budak boleh kena resdung? Jom ikhtiar dengan MMG. Rawatlah sebelum melarat.
Budak-budak boleh kena resdung? Jom ikhtiar dengan MMG. Rawatlah sebelum melarat. 

<<Berminat untuk order klik link wasap berikut: www.wasap.my/60173815843/nakMMG>>

  • Share:

You Might Also Like

0 Orang yang komen.

[PERINGATAN]Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.
[PENAFIAN]www.ciklapunyabelog.blogspot.my dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.