Advertisement

Resdung, bahaya ke?

RESDUNG, BAHAYA KE? Resdung adalah radang pada rongga rongga sinus di dalam tulang muka yang bersambung dengan hidung. Biasanya lendir dihasilkan oleh rongga rongga ini pada setiap masa dan akan mengalir ke dalam hidung.

Resdung, bahaya ke? Kredit Google.

Jika saluran sinus ini tersumbat, lendir tersebut akan terkumpul dan akan menjadi pekat seterusnya akan menyebabkan pembiakan kuman bakteria. Dan, kalau dibiarkan berterusan tanpa rawatan, resdung akan menjadi kronik seterusnya menyebabkan kesihatan mula terjejas.

Apa pulak faktor resdung ye?

1. Struktur hidung iaitu saluran hidung sempit, tumor dan lelangit terbuka menyebabkan rongga sinus tertutup dan mengakibatkan mucus tersumbat dan tak boleh dibuang. 
2. Kekurangan air putih 
3. Udara tercemar atau alahan. 
4. Bakteria dan virus. 
5. Jangkitan kulat.

Resdung, bahaya ke?

Resdung, bahaya ke?

Hurmmm, dah tau faktor resdung, pastu apa pulak kesan dia? 

1. Kehadiran jerawat di sekitae muka yang teruk.
2. Kerap bersin setiap pagi.
3. Hidung selalu gatal serta alahan.
4. Melibatkan mata seterusnya merebak ke otak kalau di tahap kronik dan boleh bawa maut. 

So, dah tau kesan dia tak kan nak dibiarkan aje kan. Kenalah ikhtiar sebelum melarat. Kang lagi panjang kisah dia. Tapi korang nak tau cara paling mudah nak rawat resdung ni tanpa ubat? Gunalah minyak urut moden MMG.

Resdung, bahaya ke?

Caranya tersangatlah senang. 
1. Picit sikit MMG di hujung jari telunjuk.
2. Sapu pada bahagian atas kening dan bahagian tepi hidung atau batang hidung. Senang kata zon T muka korang. 

Korang elok apply sebelum korang tidur atau time resdung atau selsema menyinggah. 

Moga bermanfaat.

Klik SINI untuk pertanyaan produk dan pembelian. 

Post a Comment

1 Comments

  1. Bab resdung ni memang give up dah. Produk paling berkesan adalah kena jaga makan. 😭

    ReplyDelete