Advertisement

6 tips berjaya dalam hidup.

6 TIPS BERJAYA DALAM HIDUP. Cikla tau semua orang nak berjaya, tak kiralah di dunia dan do akhirat sana. Namun, nak berjaya lebih lebih lagi dalam bisnes bukan hal yang mudah dan cepat ye kawan-kawan. Kalaulah ia sepantas serapan minyak urut moden MMG ke dalam kulit korang tu, senanglah kan. Sebaliknya, ia memerlukan pengorbanan dan rasa tak pernah putus asa dalam diri.

So, apakah TIPS yang mungkin kita boleh praktikkan untuk mencapai apa yang kita inginkan? Let's check this. 

1. Tentukan impian atau BIG/GRAND WHY. Apa yang korang nak capai? Tulis besar-besar pastu tampal kat dinding, biar nampak hari-hari. So, lebih bersemangat bila tengok. 

2. Yakin pada diri sendiri. Yes, confident level kena tinggi. Tapi, mestilah setanding dengan kemampuan kita. Hanya kita yang tau diri kita yang macam mana.

3. Berani untuk gagal. Orang yang berjaya tak takut pada kegagalan. Bagi cikla, gagal tu adalah pengalaman terbaik untik kita perbaiki mana yang tak ok.

6 tips berjaya dalam hidup. Kredit Google.

4. Sentiasa berfikiran positif. Adakalanya memang sukar nak kekalkan rasa positive ni. Kita manusia biasa, rasa down tu semua memang normal. Tapi, jangan down lama lama. Ingat balik point no 1 tu. Apa big why kita.

5. Jangan abaikan kritikan. Ada orang sukar nak terima kritikan. Lagi lagi kritikan negatif. Kritikan sebenarnya menjadikan kita sedar apa kesalahan kita selama ni. So, perbaikilah dan jangan sombong. 

6. Doa dan tawakkal. Ini adalah yang terpenting. Doa padaNya sampai Dia kesian kat kita. insha'Allah cepat atau lambat Allah pasti bagi. 

6 tips berjaya dalam hidup. Kredit Google.

Jom semua kita terus bersemangat capai impian ya. Yeahhh. 

Post a Comment

2 Comments

  1. Saya anak beranak positif.. Aku Kehilangan 2 org ahli keluarga yang di sayang.
    https://misseffah-ara.blogspot.com/?m=1

    ReplyDelete
  2. yes..kena terima hakikat bila dikritik. jangan melatah, ambil kritikan dan cuba baiki.

    ReplyDelete