Jangan ingat orang berkerjaya je yang mengalami Monday blues, suri rumah macam cikla ni pun alami jugak. Hehe. Ye ke? Entahlah, sometimes kot. 

Dulu, masa anak baru sorang takdelah terasa sangat. Sekarang ni, my daughter dah sekolah, so rutin harian sedikit berubah. Bangun pagi, lepas subuh terus prepare untuk dia sebelum dia pergi sekolah. Mandikan, siapkan. 

Itupun kadang-kadang je dia breakfast kat rumah, sebab kat sekolah dah ada breakfast. Just drink milk. 

Lepas semua ready, then hantar dia pergi sekolah pulak. Merempit di pagi hari. Hehe. Biasalah mesti ada yang meng 'eskot'. Tak lain tak bukan adik dialah. Hehe. 

Balik, do homework then tengah hari pergi amik dia balik sekolah pulak. Petang, dalam pukul 1 lebih sekolah agama. Macam itulah rutin cikla kalau time sekolah.

Suri rumah pun alami Monday blues gak ke?
Suri rumah pun alami Monday blues gak ke? Image from Mr. Google.

Tapi, jangan nak blues sangatlah sebab sebenarnya hari-hari pun 'blues' juge. Hehehe. Tuesday blues, Wednesday blues, Thursday blues, Friday blues. 

Demi yang tersayang ku gagahi dan harungi jua. Cewaahh. Oklah, bertabahlah ye kawan-kawan sekalian.