31 August 2018

Giveaway Yeayyy, this is my birthday month!

Giveaway Yeayyy, this is my birthday month! |  *this is sticky post until 11:59 pm on 31 August 2018. Sila scroll ke bawah untuk baca entri terbaru. TQ!  

Assalamualaikum wbt. Alhamdullilah, dah masuk bulan Ogos pun. Syukurlah kerana Allah masih memberi peluang menikmati nikmat sihat dan rezeki dariNya. So, disebabkan itulah cikla terbuka hati nak buat satu giveaway ringkas untuk korang. Hehe... Korang nak join ke tak nak ni?

Rasanya bulan 8 ni banyak peristiwa penting berlaku, antaranya adalah Hari Kemerdekaan, hari lahir adik Zara dan my birthday too. Hehe. Cikla lahir 28 Ogos 1982. Tua dah teman! 

Jom kita tengok syarat-syaratnya dulu. Macam biasa, syaratnya takdelah sesusah mana... Cikla bagi yang mudah-mudah je...

Giveaway Yeayyy, this is my birthday month! 

Giveaway Yeayyy, this is my birthday month!
Giveaway Yeayyy, this is my birthday month! 

Syarat-syarat penyertaan adalah seperti berikut;

  1. Peserta mestilah mempunyai blog dan bermastautin di MALAYSIA. 
  2. Follow blog ni pada yang belum follow di SINI. Nanti cikla akan followback.  
  3. Follow g+ di SINI
  4. Follow twitter di SINI. (jika ada).
  5. Follow Instagram di SINI. (jika ada). 
  6. Like fb page di SINI
  7. Buat satu entri ringkas yang bertajuk 'Giveaway Yeayyy, this is my birthday month! 
  8. Masukkan banner di atas dalam entri tersebut, kemudian linkkan ke entri ini. Tinggalkan link entri korang di ruangan komen. 
  9. Dalam entri korang tu, buatlah sikit wish untuk diri ini. Haha. Kata-kata semangat ke, nasihat berguna ke, atau apa-apa ajelah. Hehe. 
  10. Kalau boleh, taglah at least seorang kawan untuk join sama giveaway ni. Lagi ramai lagi best. Meriah sikit. Pastikan kawan tu tahu yang dia telah di tag. Ok! 
  11. Siap.

Giveaway bermula dari 1 Ogos 2018 hingga 31 Ogos 2018 jam 11:59 malam.

InshaAllah, cikla akan pilih 1 orang pemenang untuk menerima hadiah utama dan 2 orang pemenang untuk menerima hadiah saguhati.

Oh ye, pemilihan pemenang akan menggunakan kaedah pick up by myself. Senang cakap, pemenang akan dipilih sendiri oleh cikla. Jangan risau, pemilihan dilakukan dengan adil dan saksama.

Hadiah pulak, cikla akan share kemudian, di entri yang lain... Stay tuneeee!

Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim, cikla mulakan giveaway ini sekarang. Korang jemputlah join je. Support me plissss!!!

Good luck and all the best!


46 comments:

  1. https://ejulz.blogspot.com/2018/08/giveaway-yeayyy-this-is-my-birthday.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Ejulz. Tq sudi join. Good luck.

      Delete
  2. done

    http://aerillhassan.blogspot.com/2018/08/giveaway-yeayyy-this-is-my-birthday.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Aerill. Tq sudi join. Good luck.

      Delete
  3. Assalamualaikum CikLa, saya datang untuk join dan support awak.. Happy Advance Birthday to u..

    http://www.shikinrazali.com/2018/08/giveaway-yeayyy-this-is-my-birthday.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Shikin. Tq sudi join. Good luck.

      Delete
  4. Ekin singgah sini ciklaaa :)
    Btw, jom follow belog ekin jugaa :) https://asyiqinroslee.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum. Thanks Ekin sudi singgah. Meh lah join sama.. Btw, cikla dh follow blog awk..

      Delete
  5. Saya join yer

    http://zzzyy.blogspot.com/2018/08/giveaway-yeayyy-this-is-my-birthday.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Shirven. Tq sudi join. Good luck.

      Delete
  6. saya join..

    http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2018/08/giveaway-yeayyy-this-is-my-birthday.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Banu. Tq sudi join. Good luck.

      Delete
  7. Assalamualaikum
    S.K. join Cik La

    http://stnrsyfh.blogspot.com/2018/08/giveaway-yeayyy-this-is-my-birthday.html

    Ig & Twitter : @capiiyaaa_

    Selamat Hari Lahir, semoga mendapat keberkatan hidup dunia dan akhirat. Ameen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum S.K.. Tq sudi join. Good luck.

      Delete
  8. Sha joint
    http://kasihkuamani.blogspot.com/2018/08/giveaway-yeayyy-this-is-my-birthday.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Sha. Tq sudi join. Good luck.

      Delete
  9. join Giveaway ni!

    http://www.farhanajafri.com/2018/08/giveaway-yeayyy-this-is-my-birthday.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Ana. Tq sudi join. Good luck.

      Delete
  10. BISMILLAH...

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2018/08/giveaway-yeayyy-this-is-my-birthday.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Cuya.. Tq sudi join. Good luck.

      Delete
  11. Join....
    http://seindahcerita.blogspot.com/2018/08/giveaway-yeayyy-this-is-my-birthday.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Nieyla.. Tq sudi join. Good luck.

      Delete
  12. join sini :D happy birthday girl

    http://www.shuhaidasaad.com/2018/08/giveaway-yeayyy-this-is-my-birthday.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Shu, tq sudi join. Good luck...

      Delete
  13. ana join https://adna2029.blogspot.com/2018/08/giveaway-yeayyy-this-is-my-birthday.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Liana. Tq sudi join. Good luck.

      Delete
  14. Fiza join.. http://ourmemoria.blogspot.com/2018/08/giveaway-yeayyy-this-is-my-birthday.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalammualaikum Fiza. Tq sudi join. Good luck.

      Delete
  15. Mai dah join ;)

    http://www.maisarahsidi.com/2018/08/giveaway-yeayyy-this-is-my-birthday.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalammualaikum Mai. Tq sudi join. Good luck...

      Delete
  16. saya join

    http://penselduabee.blogspot.com/2018/08/giveaway-yeayyy-this-is-my-birthday.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum . Hai, tq join ye. Good luck...

      Delete
  17. Insha Allah.. Ada masa saya join nanti ya cik la.. By the way... Happy birthday to cik la.. Bulan kelahiran kita sama.. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh ye ke. Geng la ni.. Hihi. Btw, happy birthday coming soon ke dah belated.. Hihi

      Delete
  18. assalamualaikum cikla.
    aida join pagi ni :)
    http://www.adianiez.com/2018/08/giveaway-yeayyy-this-is-my-birthday.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam aida.. Tq sudi join. Good luck..

      Delete
  19. http://zafirahnazri.blogspot.com/2018/08/giveaway-yeayyy-this-is-my-birthday.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum ira. Tq sudi join. Good luck...

      Delete
  20. Saya join.

    https://jombercontest.blogspot.com/2018/08/giveaway-yeayyy-this-is-my-birthday.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalammualaikum Hanim tq sudi join Good luck.

      Delete
  21. http://www.mrspip.com/2018/08/giveaway-yeayyy-this-is-my-birthday.html

    mrs pip join juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Mrs. Pip. Tq sudi join. Good luck...

      Delete
  22. salam MN join

    https://misynellynelissa.blogspot.com/2018/08/giveaway-yeayyy-this-is-my-birthday.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum MN. Tq sudi join. Good luck...

      Delete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.