Korang gemar berswafoto dengan gambar yang lebih natural? Jom grab Huawei Nova 7i terbaru.

By Cikla Shahril - February 16, 2020

KORANG GEMAR BERSWAFOTO DENGAN GAMBAR YANG LEBIH NATURAL? JOM GRAB HUAWEI NOVA 7I TERBARU. Lama kan cikla tak share pasal gajet kan. Korang tau tak, ada gajet smartphone terbaru keluaran Huawei yang cocok banget untuk mereka yang berswafoto. Peminat gajet khasnya dah tau kot, 14 Februari lepas, Huawei Nova 7i telah dilancarkan untuk pasaran Malaysia. Antara keistimewaan smartphone terbaru ini adalah ia berfungsi menjadikan gambar swafoto korang lebih shed secara natural dan video yang dihasilkan lebih menyeronokkan terutama bersama yang tersayang.

Siri Nova ni dah banyak dah kan keluaran dia, since yang pertama. Kelebihan siri ni kita tau dia lebih kepada inovasi dua kamera swafoto, selain dari ciri panggilan video, Meetime yang lebih uptodate.

Korang gemar berswafoto dengan gambar yang lebih natural? Jom grab Huawei Nova 7i terbaru.
Korang gemar berswafoto dengan gambar yang lebih natural? Jom grab Huawei Nova 7i terbaru. Gambar diubahsuai dari carian Google. 

Antara ciri menarik Huawei Nova 7i ini adalah seperti berikut :

  1. Mempunyai ciri kesan khas langsing swafoto. Makna kata ia mampu menampakkan diri lebih ramping. Wow!
  2. Gambar yang dihasilkan lebih shed secara semulajadi dan menjadikan video yang terhasil lebih menarik.
  3. Mempunyai kamera 'generik' dengan video swafoto dengan ciri menarik seperti sticker, filters, dan special effect tanpa perlu download application lain. Senang, dah siap sedia dah dalam tu.
  4. Kamera belakang didatangkan dengan quad 48 megapiksel (mp) yang merangkumi ciri HDR ultra luas dengan saiz 26 mm F/1.8. Ciri ini membolehkan penyerapan lebih banyak cahaya, walaupun di ambil dalam keadaan gelap atau pada waktu malam. 
  5. Skrin LCD LTPS IPS 6.4 inci, dengan 83.5% nisbah ke badan dengan resolusi 1080x2310 piksel. Turut mempunyai ciri pengimbas cap jari until meningkatkan ciri keselamatan. 
  6. Sistem pemprosesan, octa-coreHiSilicon Kirin 810, dengan 8gb RAM dan 128gb memori dalaman termasuklah sokongan slot simcard namo sehingga 256gb.
  7. Mempunyai ciri pengecas super 40 walt yang memberikan 70% bateri.

Harga? 

Seketul RM1099 (harga di pasaran Malaysia).

Korang gemar berswafoto dengan gambar yang lebih natural? Jom grab Huawei Nova 7i terbaru.
Korang gemar berswafoto dengan gambar yang lebih natural? Jom grab Huawei Nova 7i terbaru. 

So, siapa yang kot rajin tukar tukar smartphone tu cer try tukar ke smartphone nih. Cikla yang ada seketul ni pun di sayang-sayang. Hehe.

Kredit gambar thesundaily.my

  • Share:

You Might Also Like

1 Orang yang komen.

[PERINGATAN]Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.
[PENAFIAN]www.ciklapunyabelog.blogspot.my dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.