Ikhtiar rawat penyakit gout dengan minyak urut moden MMG.

By Cikla Shahril - February 18, 2020

IKHTIAR RAWAT PENYAKIT GOUT DENGAN MINYAK URUT MODEN MMG. Korang mesti pernah dengar penyakit gout kan? Penyakit gout ni dikatakan penyakit tertua dalam sejarah perubatan sebab dia ni dipercayai dah wujud sejak zaman Yunani kuno lagi. Uishh, lama kan. Ribu riban tahun yang lampau tu. 

Gout ni jadi bila berlaku keradangan pada bahagian sendi terutamanya disebabkan oleh pengumpulan asid urik dekat situ. Bila kepekatan asid urik terlampau tinggi, ia akan terkumpul dan membentuk kristal. Kristal ni pulak sifat dia susah nak larut pada suhu rendah. So, bila dah makin lama makin banyak, maka berlakulah keradangan pada bahagian terlibat. 

Ikhtiar rawat penyakit gout dengan minyak urut moden MMG.
Ikhtiar rawat penyakit gout dengan minyak urut moden MMG. Kredit carian Google. 

Simptom yang biasa untuk camkan gout ni rasa sakit melampau pada bahagian sendi termasuklah ibu jari kaki. Kesan dia, kawasan tu akan jadi bengkak, merah, sakit dan rasa panas bila dipegang. Tanda-tanda yang dialami:

  1.  Ibu jari menjadi merah, panas, bengkak dan tersangat sakit.
  2.  Serangan biasanya jadi secara tiba-tiba, kerap kali semalaman.
  3. Sendi yang kena serang tu rasa bias sampaikan geseran pada selimut pun dan rasa sakit gila wehh.
  4. Rasa sakit mungkin berlarutan sampai berhari-hari, atau sekurang-kurangnya 1-2 minggu untuk reda atau ok kalau tak dirawat.
  5. Sakit mungkin akan menyerang kembali selepas berminggu atau berbulan.

Ikhtiar rawat penyakit gout dengan minyak urut moden MMG.
Ikhtiar rawat penyakit gout dengan minyak urut moden MMG. Kredit carian Google. 

Fuhh, bila baca je, macam dah dapat rasa sakit dia macam mana kan. Kesian mak pak kita, nak solat susah, nak jalan susah. Pendek kata, semuanya terbatas. Macam mak sis ni. Mak dia ada gout. Bila time sakit memang tak boleh bawak bincang. So, dia ikhtiar dengan minyak urut moden MMG. At least dapat kurangkan rasa sakit tu kan.

Ikhtiar rawat penyakit gout dengan minyak urut moden MMG.
Ikhtiar rawat penyakit gout dengan minyak urut moden MMG. 

Ikhtiar rawat penyakit gout dengan minyak urut moden MMG.
Ikhtiar rawat penyakit gout dengan minyak urut moden MMG. 

Alhamdullilah, konsisten sapu sakit semakin berkurang. Syukurlah kan. Happy mak, dapat buat rutin harian dia macam biasa. So, siapa yang sedang alami masalah gout macam mak sis ni, apa kata ikhtiar dengan MMG pulak. Tak kisah pink ke gold ke, dua-dua memberi manfaat yang terbaik. Cumanya, hat gold tu kita up sikit minyak kayu putih. So, panas dia double la.

Ikhtiar rawat penyakit gout dengan minyak urut moden MMG.
Ikhtiar rawat penyakit gout dengan minyak urut moden MMG. 

Jom ikhtiar. Tak kesian ke tengok mak pak kita tanggung sakit kan?

<Untuk order atau sebarang pertanyaan, klik link berikut 

  • Share:

You Might Also Like

0 Orang yang komen.

[PERINGATAN]Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.
[PENAFIAN]www.ciklapunyabelog.blogspot.my dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.