Jom legakan kembung perut bayi dengan cara yang mudah.

Jom legakan kembung perut bayi dengan cara yang mudah. | Ibu-ibu sekalian, siapa anak dia selalu kena kembung perut? Kembung perut ni disebabkan oleh colic. Nak tau baby ni kembung senang je. Sign paling senang bila baby nangis tak berhenti. Tukar pempes dah, bagi susu dah. Pendek kata kita dah buat baby selesa dah tapi still nangis. Pastu perut baby pulak macam keras tegang. 

Walaupun benda ni normal je dan selalu berlaku pada kebanyakan baby, tapi kesianlah kan kalau baby asyik nangis je. Lagi merisaukan kalau itu adalah tanda pada masalah yang serius. Nauzubillah, moga dijauhkanlah.

Jom legakan kembung perut bayi dengan cara yang mudah.
Jom legakan kembung perut bayi dengan cara yang mudah. 

Selain dari teknik penyusuan yang betul, pemilihan puting susu baby yang sesuai, menyedawakan baby lepas menyusu, ibu juga kenalah jaga makan juga. Kalau boleh elak makanan yang 'berangin' dan tak sesuai untuk ibu yang sedang menyusukan anak.

Cara paling senang nak bagi lega kembung perut tu urut perut baby secara lembut dengan minyak urut yang sesuai. Kalau cikla, cikla rekomen minyak urut moden MMG. Memang cepat melegakan. Cumanya, masa sapu tu buat sapuan nipis je. Urutan paling bagus, ibu boleh cuba dengan urutan I ❤️ U. InshaaAllah, baby akan rasa lega sangat. Ibu juga boleh amalkan urutan pada baby setiap kali selepas mandi. Urut tapak kaki baby jugak.

Jom legakan kembung perut bayi dengan cara yang mudah.
Jom legakan kembung perut bayi dengan cara yang mudah. 

Jom legakan kembung perut bayi dengan cara yang mudah.
Jom legakan kembung perut bayi dengan cara yang mudah. 

Jom legakan kembung perut bayi dengan cara yang mudah.
Jom legakan kembung perut bayi dengan cara yang mudah. 

Jom legakan kembung perut bayi dengan cara yang mudah.
Jom legakan kembung perut bayi dengan cara yang mudah. 

<Untuk order atau sebarang pertanyaan, klik link berikut 



Share:

3 comments:

  1. terima kasih di atas perkongsian :)

    ReplyDelete
  2. ilmu baru ni, tak pernah tahu ada urutan I love U. Comel!

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah sangat bermanfaat ^_^

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Owner


I am Cikla Shahril (Shahila Shahril).
Isteri, ibu, part time blogger, hypothyroid dan suri bisnes. Positive vibes.

Any reviews or collaboration, just send email at arinillalove82@gmail.com

Blog Page

Business Page

Latest Post

Recent Posts Widget

Say Something Here