31 December 2017

Segmen BLOGLIST New Year Januari hingga Mac.

Segmen BLOGLIST New Year Januari hingga Mac. | *this is sticky post until 8 pm on 31 December 2017. Sila scroll ke bawah untuk baca entri terbaru. TQ!  


-SEGMEN TAMAT-

Assalamualaikum wbt. Disebabkan bulan Disember tak lama lagi akan berakhir, macam itu jugaklah dengan bloglist cikla. Cikla akan tukar bloglist cikla setiap 3 bulan mulai tahun depan. Syarat segmen pun senang je. Apa lagi, jom kita tengok syarat-syaratnya. Jangan risau, mudah je syaratnya.

Segmen BLOGLIST New Year Januari hingga Mac.

Segmen BLOGLIST New Year Januari hingga Mac.
Segmen BLOGLIST New Year Januari hingga Mac.

Syarat-syarat penyertaan seperti berikut;

  1. Follow blog ni pada yang belum follow di SINI. Nanti cikla akan followback
  2. Follow g+ di SINI
  3. Follow twitter di SINI
  4. Follow Instagram di SINI
  5. Like fb page di SINI
  6. Buat satu entri ringkas yang bertajuk 'Segmen BLOGLIST New Year Januari hingga Mac.' Masukkan banner di atas dalam entri tersebut, kemudian linkkan ke entri ini. 
  7. Tinggalkan link entri korang di ruangan komen. 
  8. Siap.

Segmen bermula dari 24 Disember 2017 hingga 31 Disember 2017 jam 8 malam. Cikla akan pilih 10 blog bertuah yang akan menyerikan bloglist blog ni nanti dan akan duduk dalam bloglist selama 3 bulan. Wow, lama tu. So, pada yang terpilih nanti, kena rajin update blog tau. 

Kalau penyertaan kurang dari 10, automatik semua akan masuk dalam bloglist. Pemilihan akan dibuat secara rawak menggunakan khidmat random.org. Korang digalakkan blogwalking sesama sendiri.

Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim, cikla lancarkan segemen ni sekarang. So, apa lagi. Jemput join semua. Support cikla.. Ok! 

Selamat bersegmen korang. Terima kasih daun keladi...



49 comments:

  1. Joined ! Harap terpilih...saya takdak twitter tau~
    Yg lain, done :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Link penyertaan awk takde pun...

      Delete
    2. Lahhhh, terlupa..erkkk. patut tgk list kat entri baru tu takdakkk~
      Nahhhhh, sorry...muahahah~

      http://nonasani.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-new-year-januari-hingga.html

      Delete
    3. Hehe. Itulah pasal. Done update senarai peserta

      Delete
  2. Join

    https://belogsjm.blogspot.com/2017/12/segmen-bloglist-new-year-januari-hingga.html?m=0

    ReplyDelete
  3. join!
    https://asyiqin89.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-new-year-januari-hingga.html

    ReplyDelete
  4. Saya join :)

    http://thekrmhzul.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-new-year-januari-hingga.html

    twitter : @krmhzul
    ig : @thekrmh
    fb : Karimah Zulkafali

    ReplyDelete
  5. http://www.mrspip.com/2017/12/segmen-bloglist-new-year-januari-hingga-mac.html

    join juga.

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Cikla, saya join tapi tak aktif twitter.

    https://rodiahamir.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-new-year-januari-hingga.html

    ReplyDelete
  7. SY DAH JOIN !

    https://nurazianjaafar.blogspot.my/2017/12/hai-hai-hai-hai-nak-join-nih-pulak.html

    ReplyDelete
  8. join :)

    http://www.sayidahnapisah.com/2017/12/segmen-bloglist-new-year-januari-hingga.html

    ReplyDelete
  9. hai join sini :D

    http://farhannajafri.blogspot.com/2017/12/segmen-bloglist-new-year-januari-hingga.html

    ReplyDelete
  10. SAYA JOIN :D http://www.sishawadesign.com/2017/12/segmen-bloglist-new-year-januari-hingga.html

    ReplyDelete
  11. dah join
    http://www.mrsliez.com/2017/12/segmen-bloglist-new-year-januari-hingga.html

    ReplyDelete
  12. dah join.. jemput join giveaway sy pulak k :)

    https://nurazianjaafar.blogspot.my/2017/12/giveaway-1-new-year-2018-by-cikyan.html

    ReplyDelete
  13. join..

    http://darihatimissmulan.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-new-year-januari-hingga.html

    ReplyDelete
  14. jemput join GA sy pulak :)

    https://nurazianjaafar.blogspot.my/2017/12/giveaway-1-new-year-2018-by-cikyan.html

    ReplyDelete
  15. saya join ya :)
    http://www.ceriteraibu.com/2017/12/segmen-bloglist-new-year-januari-hingga.html

    ReplyDelete
  16. GV join ya kak CikLa. :)
    http://galaksiviral.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-new-year-januari-hingga.html

    ReplyDelete
  17. alamak bestnye. nak joinnnn

    ReplyDelete
  18. saya join!

    http://dhieranottie.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-new-year-januari-hingga.html

    ReplyDelete
  19. Saya join...

    https://jombercontest.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-new-year-januari-hingga.html

    ReplyDelete
  20. pokcik join..

    http://www.pokcikblogger.com/2017/12/segmen-bloglist-new-year-januari-hingga.html

    ReplyDelete
  21. Ai join ye.

    http://aisyaismail.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-new-year-januari-hingga.html

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum CikLa, saya joinjugak..

    http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-new-year-januari-hingga.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.. Terima kasih sudi join. Good luck.

      Delete
  23. done join http://airahsyahirah.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-new-year-januari-hingga.html

    ReplyDelete
  24. I pun joint jugak la
    http://usryabdullah.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-new-year-januari-hingga_29.html

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.