Positifnya seorang peniaga online.

By Cikla Shahril - January 18, 2019

POSITIFNYA SEORANG PENIAGA ONLINE. Hai korang. Cikla just nak membebel jap je. Hari-hari iklan, tapi orang like komen macam sendu je ekau tak give up ke? Hari-hari kepochi pasal barang yang ekau juai, tapi orang dok baca tanpa perasaan, ekau tak penat ke? Hari-hari ekau dok ngadap barang yang ekau juai tu tersusun indah orang tak pinang pun, ekau tak rasa frust ke?


Positifnya seorang peniaga online.
Positifnya seorang peniaga online. Kredit Google. 

Eh eh, jappp.

Tipu ahhh kan kalau tak rasa smuaaa macam kat atas tu, tapi tapi tapi itulah penguat semangat kita untuk terus terus terus usaha buat yang terbaik. Buat je tanpa toleh belakang. Buat je tanpa mengeluh. Buat je tanpa merungut dan alasan itu ini. Rezeki Allah yang beri, tugasss kita usaha dan doa.

The 'kunci' is, buat je!

Positifnya seorang peniaga online.
Positifnya seorang peniaga online. Kredit Google. 

Positifnya seorang peniaga online.
Positifnya seorang peniaga online. Kredit Google. 

Tanyalah orang yang dah berjaya, apa yang dorang lalui untuk sampai ke tahap yang dorang ada skang. Confirm mesti ada 'crite' di sebaliknya. Tak kiralah ekau juai apa pun, berusahalah berdoalah. Peduli apa kata orang. Yang positif kita ambil, yang negatif kita tinggalkan. Jom berubah, positifkan diri. InshaAllah, kejayaan pasti milik kita. Aamin.

  • Share:

You Might Also Like

4 Orang yang komen.

  1. semoga sentiasa dimurahkan rezeki 😊

    ReplyDelete
  2. setiap kejayaan mesti di mulai dengan kepahitan dulu. Stay positve :)

    Salam pagi http://www.imaginasiklasik.com/

    ReplyDelete
  3. Betul tu, stiap kejayaan pasti ada cerita kegagalannya sendiri

    ReplyDelete
  4. kejayaan seseorang tak boleh diukur dari brape like di media sosial.
    spt mana, kejayaan seseorang tak boleh diukur dgn brape A dia dpt tiap kali exam.
    kejayaan ni luas. sekarang? hari ni? esok? minggu depan?
    terutama, bab berniaga. perlu masa utk promot. perlu masa utk attract org.
    sometimes, org yg berminat dia takkan like tapi terus contact, kan :)

    ReplyDelete