05 January 2019

Minyak kayu putih, bahan hebat yang ada dalam minyak urut moden MMG. Terbaiklah!

Minyak kayu putih, bahan hebat yang ada dalam minyak urut moden MMG. Terbaiklah! | Assalamualaikum wbt. Cikla jarang stori mori apa yang ada dalam minyak urut moden MMG ni kan? Sebenarnya, minyak urut waterbased MMG ni dihasilkan dari gabungan bahan-bahan yang hebat.

Salah satunya adalah  minyak kayu putih.

Apa yang bagusnya minyak kayu putih ni? Haaa, inilah yang korang kena tawww.

Kalau kita Google manfaat minyak kayu putih ni, naahh kau memang korang akan jumpa beribu link yang share pasal kelebihan 'white stick oil' ni. Bak kata oghang puteh. Heeee.

Minyak kayu putih, bahan hebat yang ada dalam minyak urut moden MMG. Terbaiklah!
Minyak kayu putih, bahan hebat yang ada dalam minyak urut moden MMG. Terbaiklah! 

Tapi takpelah. Cikla 'pendekkan' ye. Kita ambil tau yang important je ehh. 

Menurut web cosmopolitan.co.id, antara manfaat minyak kayu putih, adalahhhh. 

  • Melegakan rasa tak selesa di kepala. Bagus jugak kan. Kalau tak asyik nak telan ubat je. Sesekali takpelah. Kalau dah senalooo? Acaner? 
  • Melegakan demam. Wow, macam mana pulak minyak boleh legakan demam? Haa, itu yang korang tak taww. Penggunaan minyak kayu putih boleh menyebabkan kita berpeluh. So, suhu demam akan turun dan jangkitan dapat dielakkan. InshaAllah. 
  • Melegakan rasa tak selesa di gigi. Kalau nak legakan bahagian gusi lepas kita cabut gigi pun boleh. Menarik kan? 
  • Melegakan batuk dan selsema. Sebab, minyak kayu putih dapat melancarkan pernafasan korang kesan dari batuk dengan selsema tulah. 
  • Melegakan kesan luka akibat terkena api. Lebih kurang macam antiseptic lah supaya luka tu tak terkena jangkitan. Protection giteww.



Fuuhhhh, ini baru sikitttt weeehhh. 

Sebenarnya banyak lagi. Itu sebabnya minyak urut moden MMG terbaik disebabkan oleh bahan-bahan yang ada didalamnya. 

Minyak kayu putih, bahan hebat yang ada dalam minyak urut moden MMG. Terbaiklah!
Minyak kayu putih, bahan hebat yang ada dalam minyak urut moden MMG. Terbaiklah! 

Bagi cikla kan, kalau macam ni punya bagus kan, tak kisaahlah keluar wet empat ploh lima hinggit asalkan dapat 'barang' yang sangat bermanfaat ni. 

Barang baik ler katakan. Cenggini haaa 👍

 #MMGSuperOwsem #minyakkayuputihbahanterbaik

4 comments:






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.