14 January 2019

Bibir rasa berangin bila pakai lipstik homemade, SL Lipstik by Shyda Lambri. Wow, bestnya!

Bibir rasa berangin bila pakai SL Lipstik. Wow, bestnya! | Assalamualaikum wbt. Cikla ni jarang shopping barang-barang kosmetik. Tapi, haritu ter'shopping' jugaklah satu lipstik ni. Apa yang bestnya, lipstik ni lipstick homemade. Mana taknya. Asyik lalu lalang dekat newfeeds fb. Akhirnya tergoda juga. Haha. Tengah promosi, rugi pulak tak rembat seketul kan.

Lipstik SL by Shyda Lambri yang owsem!  

Bibir rasa berangin bila pakai lipstik homemade, SL Lipstik by Shyda Lambri. Wow, bestnya!
Bibir rasa berangin bila pakai lipstik homemade, SL Lipstik by Shyda Lambri. Wow, bestnya! 

Apa yang cikla boleh cakap, memang tak rugi beli lipstik ni. Best ooo. Dan memang lain dari yang lain. Kalau korang nak tau memang banyak keistimewaan SL lipstick ni. Nak tau? Meh baca ni... 

Pertama kali, semestinya dia adalah lipstick homemade. Keistimewaannya yang lain adalah:

  1. Merawat masalah bibir merekah. 
  2. Melembapkan bibir. 
  3. Merawat masalah bibir gelap. 
  4. Melembutkan bibir. 
  5. Menggunakan mineral color sahaja bukan pewarna sintetik. 
  6. Mesra solat dan senang dibersihkan. 
  7. Kelihatan natural dibibir. 
  8. Satu lipstick mampu bertahan dua hingga tiga bulan dan tarikh luput dalam jangka masa 6 bulan kerana ia adalah natural. 
  9. Tiada bahan pengawet atau paraben atau plumbum dan bahan kimia yang merbahaya. 
  10. Selamat dan gunakan tanpa was-was.

Bibir rasa berangin bila pakai lipstik homemade, SL Lipstik by Shyda Lambri. Wow, bestnya!
Bibir rasa berangin bila pakai lipstik homemade, SL Lipstik by Shyda Lambri. Wow, bestnya! 

Bibir rasa berangin bila pakai lipstik homemade, SL Lipstik by Shyda Lambri. Wow, bestnya!
Bibir rasa berangin bila pakai lipstik homemade, SL Lipstik by Shyda Lambri. Wow, bestnya! 


Bagi cikla, apa yang menjadikan sesuatu produk tu wow adalah bahan yang ada di dalamnya. So, begitu juga dengan SL lipstik ni. Ia mengandungi 3 bahan magik yang utama, iaitu:

  1. Cocoa Butter - Untuk mengatasi bibir pecah dan merekah. 
  2. Essential oil Peppermint - Merawat bibir. 
  3. Virgin Coconut Oil - Memperbaiki sel-sel kulit mati di bibir serta mengatasi masalah bibir kusam dan gelap.
Bibir rasa berangin bila pakai lipstik homemade, SL Lipstik by Shyda Lambri. Wow, bestnya!
Bibir rasa berangin bila pakai lipstik homemade, SL Lipstik by Shyda Lambri. Wow, bestnya! 

Tengok pilihan warna yang ada dekat atas tu. Semua lawa-lawa kan? Gerammm. Rasa nak borong semua je. Haha. 

Dan, apa yang paling besssttttt mengenai lipstik homemade yang owsem ni adalah:

  1. Mudah apply atau digunakan serta tak melekit. 
  2. Bila dioles kan di dekat bibir rasa ringan je  macam kita tak pakai lipstick. 
  3. Bau original peppermint. 
  4. Bibir rasa sejuk dengan peppermint. Yang ni cikla paling suka. Rasa berangin je bibir. Cool! 
  5. Mudah cuci.

Harga dia?

Masa cikla beli, cikla dapat harga promosi. So, murah sikitlah. Normal price adalah RM53 termasuk pos. Murah kan?

Bergaya dengan lipstik sejuk bibir. Hehe. 

Bibir rasa berangin bila pakai lipstik homemade, SL Lipstik by Shyda Lambri. Wow, bestnya!
Bibir rasa berangin bila pakai lipstik homemade, SL Lipstik by Shyda Lambri. Wow, bestnya! 

Kalau korang nak beli dan cuba, korang wasap je ni kat no ni 019 7838874.

Korang juga boleh terjah link FB tokeh bincuu best ni di SINI.

Belilah seketul lipstick sejuk bibir ni dan alami  sendiri 'kesejukan' olesan bincuu yang memang best gilaaaa.

Tak rugi tau, cikla recommended this lipstick!

3 comments:

  1. Ada papermint tu yg lain dri lain tu.

    ReplyDelete
  2. Cam nest je ek, jeng jejeng 😊 terus nak terjah site pjual

    ReplyDelete
  3. wow! pink nude cantik!!!!
    baru beli 3 lipstik MK last week.

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.