Advertisement

[ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017.

[ENTRI BERGAMBAR] KARNIVAL UPIN IPIN LUARBIASA 2017. Karnival Upin Ipin 2017 dah berakhir pun, semalam. Rasanya semua tau kot pasal ni. Semalam cikla pergi, walaupun hari terakhir karnival tu orang memang sangat sangat sangat ramai. Korang bayangkan kitaorang terpaksa beratur hampir sejam lebih untuk dapatkan tiket je. Memang menguji kesabaran sungguh. Tapi itulah. Demi memenuhi permintaan anak-anak, ku gagahi jua. Hehe. Walaupun harga tiket agak mahal, tapi berbaloi jugaklah. Harga parking pun boleh tahan mahal jugak, RM15 per entry. Mahal tak mahal. 

So, malas nak cerita banyak, cikla belanja gambar yang sempat kami snap dan posing semalam. Selamat mencuci mata.

[ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017.

Kenangan cikla sekeluarga semasa berada di Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017. Tempat yang paling menarik kami pergi adalah rumah opah. Memang sebijik macam rumah opah kat dalam cerita kartun Upin Ipin tu. Maskot yang sempat kami bergambar bersama pun cuma Tok Dalang dengan Opah je. Yang lain dah balik kot. Hehe. Dah dah, jom tengok sampai habis. 

[ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017.
Time beratur nak beli tiket masuk. Korang tengok, panjang tak panjang barisannya. Haha. [ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017.  

[ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017.
Pintu masuk dewan karnival. [ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017.

[ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017.
[ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017.

Bergambar dengan Ultraman Ribut. [ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017. 

[ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017.
[ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017.

[ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017.
[ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017.

[ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017.
[ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017.

[ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017.
[ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017.

[ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017.
Bergambar bersama watak animasi PUTERI.  [ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017.

[ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017.
Tepi rumah opah.  [ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017.

[ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017.
Bergambar dengan Tok Dalang. [ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017.

Bergambar dengan opah. [ENTRI BERGAMBAR] Karnival Upin Ipin Luarbiasa 2017.

Kalau korang tak sempat nak pergi karnival ni, korang pergi tahun depan ajelah. Tapi, memang seronok kat sini.  Sedangkan ibu bapa pun cikla tengok nampak happy kat sini, apatah lagi budak-budak kan. Diaorang lagilah double triple seronoknya. Anak cikla pun sama. Abang Ammar lagilah. Memang nak dia sangat excited. Lebih-lebih bila tengok dinosaur tu...

Video ni cikla rakam masa kat dalam umah 'nenek kebayan'. Budak-budak menang seram je. Ada yang menjerit takut... 

'cucu nenek ke tuuuu.... Hihihi... '



Seronoknya hati kan bila seorang ibu melihat anak-anaknya gembira. Itu pun dah rasa happy sangat. Betul betul betul...

Post a Comment

9 Comments

  1. kn wat aduan tu sy parking cuma rm5 je per entry tp sy g sabtu melampau kalu sbb hari parking jd mahal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah. Suami siap sound lagi bangla yg jaga tu. Banyak mahal...

      Delete
  2. seronok budak-budak dtg sini kan? hehe

    ReplyDelete
  3. Bestnya. Upin Ipin is so cute :D

    ReplyDelete
  4. Menariknya karnival ini tapi tulah tak berkesempatan nak joint..

    ReplyDelete
  5. Anak2 tentu seronok pegi tempat2 macam gini.
    Sekurang2nya dapat mengisi masa lapang mereka masa cuti sekolah ni

    ReplyDelete