Advertisement

Persiapan untuk orang baru....

PERSIAPAN UNTUK ORANG BARU... Oh, rasanya macam dah tak sabar nak sambut kelahiran orang baru. Excited. Tapi still berdebar gak. Hehehe. Walaupun ini yang ketiga, tapi perasaan teruja memang ada. Membara rasa dijiwa. Ececeh. Sekarang ni cikla almost dah nak masuk 9 bulan. So, cikla dah start buat persiapan untuk my baby. Saja je cikla nak share. Hope takde yang menyampah hokeyyy. Hehe.

 Persiapan untuk orang baru....


Persiapan untuk orang baru....
Persiapan untuk orang baru....
Persiapan untuk orang baru....
Persiapan untuk orang baru....

Barang2 macam towel, blanket dengan kain lampin dah beli dah... Baju2 pun dah ready dah. Tapi, orang cakap baju tak payah beli banyak2, sebab baby cepat membesar. Nanti kejap je tak muat... Hehe...

Persiapan untuk orang baru....
Persiapan untuk orang baru....

Sarung tangan, sarung kaki dengan topi pun dah ada. Peralatan lain macam shampoo, losyen, bedak dan sebagainya pun dah ada. Tinggal minyak2 macam Vicks dan minyak telon je belum beli.... Yang lain semua dah get readyyy... Yeah...

Persiapan untuk orang baru....
Persiapan untuk orang baru....
Persiapan untuk orang baru....
Persiapan untuk orang baru....

Oh ye, tak lupa juga tilam dan bantal...Hehe..

Persiapan untuk orang baru....
Persiapan untuk orang baru....

Tapi kan, kali ni cikla suka kaler2 macam blue or green. Kalau dulu macam lebih kepada pink. Doakan yang terbaik untuk cikla dan baby ye.

Post a Comment

2 Comments

  1. Asslmkm cikla.. :)
    Sy pn bli bju bnyk biru, hijau.. Susah nk berkenan dgn wrna pink.. Hehe..
    Sy ni yng first pn rasa berdebar.. Due makin menghampiri.. Brng2 pn bli ala kdar je.. Xnk membazir.. Bby dh kuar bru cri lg nti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah... Lagi2 first. debar2 tu mesti adalah. Cikla dh nk masuk ketiga ni pn still dup dap dup dap. Hehe.... Walauapapun semoga semuanya slmt ye. Nanti leh share2 pglaman n pic baby. Take care dear...

      Delete